Till en som fyller ar

Vi har upplevt allting tillsammans.
Sedan jag var liten har du varit den som forstatt, som vetat, som alltid insett vad det handlar om (fattar du vad det har innebar?! haha), den som jag gjort allting tillsammans med: Mandy & Sandy, alla vara Karaza, teatern (vara hus i skogen) sedan sjuarsaldern, konfalager..

Vi har varit overallt tillsammans. Vi har akt till Island, till Paris, till Goteborg, till Stockholm... Vi har statt pa scenen tillsammans sedan vi var sma: vi har spelat teater i skogen (och overallt), vi har varit konfrancierar pa barnens dag (och har fortfarande inte fatt nagon biobiljett!), vi har upptratt pa spexet, vi har dansat pa Scala-scenen.
Vi har bott i Joannas lagenhet utan att trascha stallet.. bra jobbat, huh?
Vi har spelat in filmer - fran KARLEKEN till Piwo maste grata ;)

.. och vi har festat. Vi har supit skallen av oss och varit där nere! Vi har druckit mer an vad som borde vara mojligt och sedan matt lika bra dagen efter. Vi har analyserat pojkar hit och dit, du har statt ut med allt mitt tjat om alla olika killar som funnits i mitt liv i tre sekunder & jag har lyssnat pa ditt tjat om samma person i snart fyra ar.. ;)
Vi har gatt igenom allt.

Men det jag forst av allt tanker pa ar alla vara miljarder skamt, alla vara skrattanfall, fran att vi drack en liter vatten & skrattade i flera timmar nar vi var kanske 9-10 ar, tills idag (hej, alla barn. Barn, ni gillar val mig? Halla, barn? och "kom! kom.." Alla olika personer & dialekter som ar sa himla du ;)

Du är den roligaste människa jag vet. Och idag, skitunge, fyller du ar & jag ar inte dar, det suger! Men du ska veta att jag tanker en hel del pa dig & att jag alltid blir pa bra humor da (eller borjar skratta for mig sjalv.. du vet, den knappa killen som ringde sin mamma fran telefonkiosken nar vi satt pa Arena? <3)

Jag saknar dig. Men snaart ses vi igen, pa ett eller annat satt, yeah? Hoppas din dag blir kanoooooooon! ;)

/M

Lordag

Jo men alltsa, any other day idag.. ni vet, jag hangde pa poolparty med nagra andra au pairer hos varan kompis, vars vardmamma jobbar som stylist & pappa som kameraman at bland annat the Hills (den nya sasongen utspelas bland annat i NJ). Deras hus ligger i New Jerseys finaste omrade, har tre vaningar och deras barn gar trick-or-treating hos John Bon Jovi och Bruce Springsteen som bor alldeles i narheten.

Any other day, som sagt.

Eller sa har jag formodligen skamt ut mig for livet genom att sa uppenbart visa all min brist pa allman hyfs & varldsvana och lar aldrig fa komma tillbaka eftersom de formodligen tror att jag ar en halvdesperat lycksokare pa jakt efter en varje liten tillganglig gnutta glamour (okeej, vi akte pa ett battur i deras racerbat & okeej, kanske tvingade jag vardpappan att aka forbi Bon Jovis hus)!? Men coolt var det, right? ;) 

Oh, och pa batturen sag vi delfiner. :) 

/M


Fredag

Sa fort jag blir rik (ehehe) ska jag skaffa mig en kamera, det ar verkligen sjukt trakigt utan bilder..
Anuhu, ville bara beratta att jag spenderade min andra fredag pa Priscilla drive med hela familjen, en galen hund, pretzels (direkt fran NYC dar bada foraldrarna jobbar) och bada Legally Blonde-filmerna. Mys. :)


/M


Snacks

Ett av de vanligaste tipsen jag laste medan jag holl pa med matchningsprocessen for att aka som au pair var "fraga familjen hur deras matvanor ar." Manniskor i USA ater.. konstigt. Konstigt, as in really, really konstiga, ackliga och sjukt motbjudande saker, har jag upptackt redan nu & att ga till en supermarket kan vara en helt absurd upplevelse ;) aja, det var inte det jag skulle beratta om, poangen ar att bade mamman och den gamla au pairen (Leoni) sa att den har familjen ater valdigt nyttigt. Leoni sa till och med att manga av hennes au pairkompisar kom over till "varan" familj for att ata nar de inte stod ut med hamtpizza och snabbmat langre, och det lat ju bra..

Men vet ni vad? Det absolut vanligaste vi ater har, ar en eller annan sorts snacks. Hela mitt satt att ata, att se pa mat, har forandrats under den enda vecka jag har varit har i Lincroft. ;) Med tanke pa att min hostchild ar allergisk (mot maaanga saker) trodde jag inte det fanns sa mycket hon kunde ata - men trust me, det ar mer an tillrackligt. Sa vem behover lunch, nar man ater fem, sex olika sorters snacks under formiddagen? Oreo's, bla chips, grona chips, vanliga chips, veggie stix (en blandning av pommes frites och salta pinnar i olika farger med tomat- och spenatsmak), glass, och min favorit whole-grain-wheat-honey-flavoured-pretzel-sticks.

Och de kallar det nyttigt?
Jag alskar det.


/M


7 things

.. heter laten som Miley Cyrus sjunger om Nick Jonas ("aven om hon sjalv fornekar att det handlar om honom, men hello - alla fattar det, get a grip Miley! Nick dejtar for ovrigt Selena Gomez nu - ratt obvious varfor, ah?" Yep, det ar sana konversationer vi har, mitt vardbarn & jag <3) Men just nu handlar det inte om saker vi hatar med Nick, utan om anledningar till varfor den har dagen suger:

Mitt bankomatkort ar klart men funkar inte, jag maste vanta tills imorgon.

Telefonkortet jag kopte for att kunna prata med mamma sog och funkade i typ fem minuter. Det var for mina absolut sista dollar (som inte ar fastlasta pa kreditkortet tills imorgon). Yiha.

Fick min datorsladd pa posten - men guess what, den funkar inte i converter-grejen! Allt annat funkar ju?! Morr. Sa tills jag har hittat en annan losning blir det familjedatorn.. sorry.

Jag ar bjuden pa poolparty imorgon, vilket visserligen ar kul, men kanns en aning angestframkallande...

Har fortfarande inte kunnat ladda ner msn messenger, sa jag kan inte prata med er. (men snart, hall ut ;)

Mamma, som skickade sladden, la ned tva djungelvral i kuvertet. Jag upprepar, TVA. Och det ar den enda saltlakrits jag har sett pa snart tva veckor?! Jag behover IKEA. Nu.

Jag insag an en gang att anledningen till att allting inte kanns kanon, ar for att jag saknar mina vanner. :( Mina life savers pa kulturhistorian (och overallt annars. Wisex <3). Mina Forshagagangztas. Mina partypooolers (det ar sa himla coolt att saga sa, jag lovar).

Puh. Depp depp.

Kaffe ar losningen. Kaffe kaffe kaffe. For att inte tala om alla snacks, men det tar vi sen, for nu ska vi snart aka och kolla pa Julias dansuppvisning. Eftermiddagen ar ett fragetecken, men nagot lar det bli.. (neha?)

Och horni, tack for kommentarerna. :) <3

/M


All I really want from you is to feel me

Eh, ja, alltsa. Jason Mraz. Som bara rakar vara ungefar my favourite artist in the whole wild world. Jag sov i en volvo for hans skull, okej?!

Och han spelar pa mitt college. It's. Freakin. Wonderful.

Sa aa, det har varit en bra dag. :) Vi har lekt hide & seek, spelat spel (las: lekt med leran som foljde med i spelet, resten var tydligen ointressant) och, som vanligt, kort en hel del bil. Ikvall var jag i Red Bank, narmaste "staden" & traffade massa andra au pairer. Som pratade tyska. Allihop. Yiiha.
Och pa vagen hem insag jag att jag saknar er allihop en hel del. For att ni kanner mig. For att ni skulle ha fattat det har med hur lycklig jag ar over Jason. Och for att ni pratar svenska. ;)

Men det ar chill. Och chicken soup does work like magic (eller sa kallas det placebo?), mina oron gor i allafall inte ont langre. :D


If it kills me - Jason Mraz

!!!

Guess what?!?! JASON FUCKIN MRAZ spelar pa "mitt" college (dar jag ska lasa kurser i host och som ligger typ 1 km fran huset dar jag bor!!) den 11 oktober! Priset? 20 dollar!!

In heaven? I think so!

(okej egentligen hade jag tankt protestera mot mina kara besokares ovilja att kommentera genom att bloggpausa, men hallaaaa - detta ar too big not to mention)

IIH!

Nu; hide and seek.. later! :) <3<3

Namen!

.. vad hande med min Moneybrothertavling? Jag som la ner sa mycket tid (host), come oooon! ;)

/M

Dagens

Dagens låt: Jonas Brothers - SOS
Dagens frisyr: Au-pair-hastsvans (ni vet, den propra men samtidigt enkla looken, valdigt inne pa Priscilla Drive just nu)
Dagens smink: Mascara.. eh, ja, det var allt.
Dagens klädsel: jeans & tee
Dagens händelse: Jag hittar sjalv till Julias danslektioner, feeeett stolt!
Dagens vill ha i allmänhet: Mitt nya credit card tack! (skulle ta en vecka sa jag har iiinga pengar tillgangliga just nu eftersom mitt VISA-kort inte funkar har)
Dagens materiella vill ha: Marabou mjolkchoklad (halla, jag ar faktiskt sjuk!)
Dagens beroende: E! (hur overlevde jag utan den kanalen hemma?)
Dagens tråkigaste: Ont i bade halsen & oronen, men ingen feber iaf. + Julias lilla utbrott imorse for att hon inte hade nagra rena leotards (vad heter det? Dansdrakt? Ni vet det dar man har pa sig nar man dansar balett.. hahah?), sa det slutade med att hon fick ta pa sig en blot, halvtvattad (trust me, det var inte mitt beslut), vi blev tio minuter sena till dansen.. men vad gor man inte?
Dagens köp: turkey & roast beef slices (de kanner redan igen mig i affarerna, kan iofs bero pa att jag ar med Leoni och att vi alltid sager "och-snalla-byt-handskar-och-rengor-maskinen-for-hon-ar-allergisk" och de alltid suckar och forsoker att inte visa hur jobbiga de tycker vi ar.. men ah, de vet vem jag ar iaf, yiiha!).
Dagens mat: Chicken soup & glass ;)

Dagens mest amerikanska: se ovan. For visst ater man inte chicken soup i Sverige nar man ar sjuk? Alla gor det har, som alvedon I guess ;) sa min host mum tvingade ivag min stackars host dad till affaren vid nio igarkvall for att han skulle handla ingredienser till chicken soup nar hon horde att jag inte madde bra (aaw). Men enligt alla som jag har pratat med sa funkar det verkligen ("det ar nagot speciellt med kycklingen nar den kokas") och well, mysigt ar det iaf. :)

Julia har haft dance camp varje dag den har veckan fran kl. 9 - 15, men imorgon ar sista dagen och da ska vi pa uppvisning. Jag ar laddad!  :)
Okej, up next: mer te med min host dads favorit (grekiska) honung i (gaah jag vet att jag skriver alldeles for langt men maste bara saga detta; pappan i familjen ar ju fran Grekland - och har bott i Italien - sa han pratar tre sprak flytande, jag tjatar pa honom varje dag att lara mig grekiska.. eh, gar val halvbra. Men snart sa haha. Han har iaf. helt underbar humor och jag aalskar hans berattelser (bland annat  hur han tog danslektioner hemma i Grekland, oh my!).. ah, hilarious! Och totally internt, forlat..

Na men som sagt. Te blir.
Ta hand om er!



/M


Jonas Brothers - Videogirl

Jag tror jag borjar bli sjuk, formodligen pa grund av all air condition som gor att man gar fran vaaarmt (typ hogsommar-i-Sverige-vader har just nu & de tycker att det ar svalt!) till kyligt varje gang man satter sig i bilen, gar in i huset eller en affar. Och eftersom det ar i princip det enda vi gor har (haha) sa blir det ny temperatur hela tiden & ja.. antagligen darfor. Men jag overlever.

Igar var Julias kompis Melanie har & vi lekte (saklart) i poolen nagra timmar, sedan stangde de in sig pa hennes rum och det blev "grown-ups and dogs"-forbud sa jag & Leoni laste magazines & kollade pa gamla Beverly Hills-avsnitt <3 Oh, och Julia fick reda pa sin nya klass igar (las: satt i telefon i flera timmar for att ringa runt till alla pa hela skolan & ta reda pa vem som fick samma larare som henne). Har byter de klass & larare varje ar, anda sedan first grade.. skolan borjar nasta vecka, vet inte vilken dag dock.

Aja. Ska fortsatta dricka mitt kamomillte & forsoka bli frisk sa fort som mojligt.. men forst:



Enjoy! (ja, jag kan hela texten utantill och ja, jag vet att jag har varit har i mindre an en vecka. Forsoker lite diskret smyga in lite Jason Mraz-latar ibland, aterstar att se hur missionen lyckas ;)

Nattens drom

Hey, gamla sp3ku-sha-la-la-la-la-are: jag dromde inatt att vi alla var au pairer och sprang omkring i crocs och klattrade uppfor Empire State Building.. analys, nan?

/M

Mandag

Oooh.. jag vet att det ar skitirriterande att forsoka lasa utan ratt bokstaver, men ha overseende.. ratt batterisladd (= mojlighet att anvanda min laptop igen) kommer om tva veckor ungefar, ehe.
Anyway; Au Pair-skolan. SA sunkig. Heltackningsmattor OVERALLT (thank God att de inte har det i det har huset, I'm in heaven), det mesta var helt enkelt really gross, men lektionerna var som sagt intressanta & jag har lart mig massa saker. En kvall lyssnade vi pa en gubbsjuk men skitrolig polis som forklarade massa safety saker, jag menar det AR trots allt USA vi befinner oss i och vissa saker ar helt enkelt annorlunda.. till exempel ska man alltid kora med lasta bildorrar - alla kanner nagon som har rakat ut for hijacking (vad heter det?) medan de vantar vid ett rodljus osv..
Pa torsdagen akte vi in till NYC.. aaawesome! Sa himla mysigt & helt underbar guide, I had the time of my life. 
 
Pa fredag morgon akte vi med buss till en pick up spot dar vi skulle bli hamtade.. sjukt nervost, men direkt vi kom dit & jag traffade familjen kandes det saa bra :) Fick varldens storsta bukett med rosor & sa akte vi hemat, sjalvklart lyssnandes pa Jonas Brothers (can't believe att ingen hemma typ ens vet vilka de ar, jag har varit i USA i en vecka & redan vet jag ALLT om Joe, Nick & Kevin, deras karleksproblem, deras familj, alla deras lattexter... gotta tell you more about them later) Aven Leoni, som ar deras nuvarande au pair, var med & motte mig, hon ska vara har i tva veckor och det kanns verkligen really good, sa jag lar mig allt fran henne, really trevlig (och valdig tysk). Huset ar jattefint, mitt rum ligger pa nedervaningen och sedan ar det massa sma avsatser och halvvaningar overallt, very cute. :) De har dagarna har vi spenderat massa tid i poolen, atit pa en amazing  fiskrestaurang & shoppat, idag ar Julia pa dance camp fran 9 - 15 & foraldrarna har borjat jobba igen efter semestern sa jag & Leoni har handlat lite saker till huset, fixat bank account (nastan) och tvattat klader. :)

Oh, och igar var jag, Leoni och tre av hennes kompisar (bland annat en sydafrikansk kille som formodligen ar den roligaste manniska jag nagonsin traffat, heelt incredible) i New York hela dagen, gick pa Guggenheimmuseet, strosade i Central Park & besokte ett antal Starbucks haha. Saa mysigt (och vaaarmt).. ikvall ska vi traffa nagra andra au pairer, bland annat en svensk tjej, ska bli nice (jag upptackte imorse nar jag var ute med hunden, Jackson, att jag pratade svenska med honom. Lite abstinens kanske?)

Nuuu ska jag fixa resten av min tvatt, sedan ska vi snart aka och hamta Julia igen. Kram pa er!!

/M

Jag maste bara fa saga..

En dag spenderad i New York equals en underbar, helt.. perfekt.. dag.

Och snart kommer ett ordentligt inlagg, jag lovar! :)


/M


At the 159

Tusen saker att saga och ingen time att saga dem.. haha, ska ata snart & sen traffa nagra andra au parier som bor har i narheten. Men iaf, ar hos familjen nu (och smart ass me forgot the correct computer charging thing back in Sweden, so that's why I'm at the family computer) och allt kanns kanon, det gor det verkligen. :) Vi hade ett laaangt samtal imorse och jag blev sa rord att jag nastan grat, haha. Efter det var jag och min host dad ute & ovningskorde den ena av deras bilar (.. eller snarare lastbilar, they are huuuuge) men det var a piece of cake, varfor har man ens manuell vaxelspak i Sverige? Totally unnecessary. ;) Eh men iaf, New York var F.A.B.U.L.O.U.S (och jag blev kaaar.. i Andrew pa Starbucks haha), aven ifall vi var tvungna att springa tillbaka till bussen for att hinna. ;)

Eh. Helt onodigt inlagg, I guess, men nu vet ni att jag lever (och trivs!) iaf. Ska forsoka samla ihop mig (och min hjarna) lite och sa kommer det snart en mer serious update. Okey?

Och Matilda - congrats on your 17:th! Bara ett ar kvar nu! ;)


/M

New York, New York

Hello.

Hur det är? Varannan sekund vill jag bara gråta & varannan mår jag huur bra som helst. 

Men vi fokar på det positiva, va (det vore liksom inte så kul att börja böla mitt i en datasal bland kanske hundra andra blivande au pairer, och just nu känner jag att det är lite väl nära ifall jag börjar tänka på något som inte är fab): Jag gick på rätt plan. Jag kom in i landet. I looove min lärare (hur ska jag klara mig ute i verkligheten utan henne?) <3<3<3, och lektionerna är sjukt intressanta. Jag har träffat många trääävlige männschär (bara att prata värmländska så kommer de springande hahaha), och maten är faktiskt inte illa (det finns ett salladsbord! SALLADSBORD!)..

Nä, det är faktiskt helt okej. I like it. Annars består dagarna av myycket stillasittande (12 timmars lektioner per dag och jag blir craaazy, jag måste få dansa. Springa. Röra på mig!!), småkåta poliser, sola på en varm trappa & att tänka (och prata) på en blandning av svenska, engelska, spanska och tyska...

Imorgon åker vi på New York trip, aaaaawesoooome! :)

/M

Back to reality (ops, there goes gravity)

Nu åker jag till Uppsala. Imorgon kl. 14.10 lyfter planet från Arlanda och 11 timmar senare, vid 19-tiden lokal tid, ska jag vara framme i New York. Fyra dagar på au pair-skola på Long Island, sedan åker vi till familjerna på fredag förmiddag..

Jag skulle kunna sitta här i flera timmar & skriva ner allt vi har gjort, alla minnen vi har, alla gapskratt, alla fina stunder, alla cafébesök och utekvällar, alla låtar som alltid kommer att påminna mig om er.. men istället bevarar det jag i mitt hjärta (holy f, vad cheezy), och hoppas att ni också gör det. För jag kan ärligt säga att ni, mina vänner, min familj, mina släktingar, är det enda jag just nu känner att jag kommer sakna.
Jag älskar Sverige, men samtidigt är jag så sjukt trött på allting, på vardagen! På rutiner, på att veta vad som kommer att hända, hur varje dag ser ut, hur man förväntas vara. Så nu lämnar jag det, i allafall för ett år, och gör någonting helt nytt - i ett annat land, med nya människor, en ny kultur och nya nattklubbar att besöka. ;p

Nä men som sagt. Jag tror jag behöver det här. Ni vet, bli lite vuxen, bota en del av den där rastlösheten, hitta ett sätt att deala med den oundvikliga vardagen. För just nu är jag sjukt dålig på det...

Okej, nu ska jag verkligen suck it up, packa ner min plattång, säga hejdå till Vicci och baxa ut mina väskor i bilen. Tills jag skriver nästa gång, antagligen på skolan om några dagar, kommer en tävling till er ;D Ready?

Vad har dessa låtar gemensamt? - (förutom att de är signerade Moneybrother, sjukt bra & jag förmodligen kommer att lyssna sönder dem på på planet)

Keep the hurt at bay
Midnatt till sju
Down at the R

..
eh, det var en till, hinner inte komma på .. aja.
Fiiiint pris till den som vinner (at least we say so), skriv svar + motivering i kommentarsfältet, mest kreativa lösningar belönas definitivt. ;)

Och ha det så bra nu hörni, okej? Jag älskar er.

/M


37 timmar kvar

Guess what? Jag är äntligen tillbaka i mitt blir-aldrig-bakis-tillstånd, welcome back ms. alcoholic! Haha, eller nåt. Mådde i allafall huuur bra som helst imorse så jag bouncade in till stan och hejdå-fikade med de allra käppaste, snyggaste, underbaraste tjejerna. ;) Några timmar med latte, "oj kolla, en häst!" & diverse diskussioner - they made my day, as always.. ändå tills det där ögonblicket när man ska säga hejdå. Ett helt år utan dessa tjejer, alla våra internskämt, analyser och allmänt jobbiga asgarv.. ouch. :/
Kvällen spenderades på en ö utanför Grisudden här i Forshaga tillsammans med en gummibåt, en lägereld, smält ost, en stjärnklar himmel samt Pendar, Måns och Matilda. Fler farväl.. och nu är det bara de allra svåraste kvar. Vicci. Och familjen.

För att muntra upp mig lite (eh, eller whatever) gick jag, nu när jag kom hem, in för att kolla lite grejer ang. flyget.. amagad, det skulle jag definitivt inte ha gjort. Totalt förvirrande, nu fattar jag absolut ingenting och naturligtvis har kundtjänsten bara öppet på vardagar!? Groar, en minut över nio på måndag morgon är det jag som ringer Icelandair... yiha.

Sova? Njae. Madonna-uppesittar-kväll på kanal 5? Definitivt.

/M

En underbar kväll







Probably the best girls in the world.

Fredag

Dagen har börjat helt fabulöst bra, med en tur till Hammarö & restaurang Näckrosen aka. stället-där-Matilda-river-morötter-och-måste-ha-keps. Måns avnjöt här en delikat kötträtt (or whatever?) och jag åt sallad, eftersom jag just hade ätit frukost.. nåja, nog om det. Efter lite random missions, några varv på IKEA där vi bland annat träffade Benny som köpte soffor, och ElGiganten, blev klockan helt plötsligt halv tre och vi åkte hemåt...


Måns och lillasyster, Hammarö skärgård, the definition of pure happiness (stavas RockBand)

...och nu sitter jag här och funderar på ifall jag borde oroa mig för kvällen. "Klockan sex så kommer du att veta vad du ska göra", sa de till mig igår och det är allt jag har fått reda på, so far.. ?


Som ytterligare ett led i projekt "Upplys Amerikaner Om Hur Värmland Ser Ut" stannade vi dessutom till vid skolan för att föreviga Sundstaéntren (64 dagar sedan jag sprang ut från dessa dörrar, holy moe). Och jag blev inte alls avundsjuk på alla 90:or som har ett helt år kvar här, nejdå. Inte alls.

Nä men alltså, dags att packa om mina resväskor ännu en gång, tror jag. Har inte gjort det på flera timmar, ju!

/M

4 dagar kvar

Jag har inte riktigt hunnit tänka efter, inte hunnit förstå.
På sistone, varje gång någon frågat mig hur det känns inför året i USA, har jag svarat samma sak: att det känns bra, att jag längtar men att det är stressigt - men jag har sagt det rent reflexmässigt, utan att verkligen tänka efter.

Idag har jag tänkt efter. Idag har jag insett att jag äntligen är på väg och att det är vad jag verkligen, verkligen vill! Att bo i USA i ett år, att starta någonting nytt. Att åka till världens coolaste, knasigaste & häftigaste land, med världens coolaste, knasigaste & häftigaste människor. I ett helt fucking år!
Jag är trött på att må dåligt, jag orkar inte mer, så nu slutar vi deppa, okej? This is the beginniiiiing av något helt annorlunda & från och med nu ska jag njuta av varje sekund! ;)


Måndag, Stockholm


Tisdag (tre bilder hann jag ta - och de var dessutom på Coop, jag menar sjukt meningsfullt, noot - sedan kollapsade kameran pga allt regnet och vi gick hem till Måns och drack kolsyrat vatten istället)


Onsdag, Göteborg


Och av det superheta bildspelet ovan kan man alltså, bland annat, konstatera att..

...jag är definitivt ingen fotograf
...jag har fortfarande inte tröttnat på soyalatte
...onsdagen var sjukt mysig <3 (vi var i vår kusins alldeles nybyggda & allmänt fantastiska nya lägenhet, that's him & his roommate som lagar mat på tredje bilden)
...martiniglas eller inte, cosmopolitans är the shit och alltid, alltid our favourite ;)

Dagarna som är kvar innan jag åker ska spenderas med att komma ikapp mig själv, säga hejdå till alla & finally get ready att flyga över den där pölen. ;) MEN ÖJJ! IMORGON, SKUMPARTY, ARENA - BE THERE!


/M

To be having my feet where they're supposed to be

Att fixa:

Tranbärsjuice
Citronvodka + cointrenau
Sex and the city-filmen
Vego-chokladglass


Yesaaah, känns som att allt är klart inför min SATC-kväll med syrran i Götet imorn. :) Hann inte åka dit när hon fyllde år så det blir någon slags kombinerad födelsefirar/farväl/surprise-kväll.. men iih det ska bli kul! Var länge sen jag träffade henne nu, känns det som!

Övriga familjen har kommit hem från sommarhuset i Fjällbacka, så jag har tillbringat de senaste timmarna med att äta, äta och.. eh, äta. Känns som att det behövs en promenad, ja? Kombinerat med fotografering av Forshaga (hade tänkt klistra ihop ett litet "härifrån-kommer-jag"-häfte som man kan visa värdfamiljen och evt andra intresserade borta i the US) + umgänge med Måns blir det en bra kväll, I think. :)

Tåget imorgon går som sagt 09.04 från Karlstad, jag har dock bokat biljetten från Åmål (några stationer bort..) eftersom jag, eh.. inte riktigt hade råd att betala för hela vägen.. Erfarenheten säger mig dock att ingen konduktör nånsin kollar biljetten förrän, typ, Trollhättan?, så förhoppningsvis klarar jag mig. Annars får jag väl gömma mig på toaletten eller något...

Adam Tensta & Sophia Somajo - Before u know it

/M

Burn, SJ

Avgång Karlstad, onsdag kl. 09.04
framme i Göteborg kl. 12.20

Avgång Göteborg, torsdag kl. 06.35
framme i Karlstad kl. 09.59















Och det här har alltså tagit mig 90 minuter att komma fram till. Varför ingår inte egen bil (samt privatchaufför?!) när man tar körkort?

/M

Stockholm och sånt

Okej, jag är alldeles för trött för att vara kreativ (men alldeles för hungrig för att gå och lägga mig, löser alltså detta genom att sitta här & slösurfa lite halvt hjärndött samtidigt som jag äter ur allt som finns - eh, fanns - i kylskåpet, jag menar, familjen är ju ändå bortrest och maten kan faktiskt ruttna om ingen äter den) och hitta på något intressant resereportage-ish att skriva, så vi nöjer oss med att konstatera att jag älskar Stockholm och hela den här dagen och de underbara människor jag spenderade den med! Och att det var såå sjukt otroligt underbart kul att träffa Emiiil igen, helt random!

Samt att tårfyllda farväl möjligtvis kan låta romantiskt i böcker men i verkligheten, återigen, bara gör ont ont ont, och att jag inte vill tänka på hur mycket jag kommer att sakna alla, och att när man är trött på att ha gråtit i en timme på tåget hem, är sudoku en life saver (om allt annat fuckar upp sig i USA kan jag ju alltid lösa sudoku, det var ungefär vad jag kom fram till. Jag är så sjukt bra på det!).

Imorgon ska jag packapackapacka, på onsdag blir det Göteborg över dagen eller evt. tills på torsdag. Nu blir det örtté & sedan söööömn (för naturligtvis var jag vaken tills (långt efter) budgivningen var slut igår natt..), yesaah.

/M

And she aches just like a woman, but she breaks just like a little girl

Om exakt åtta timmar sitter jag på tåget till Stockholm för att träffa mina knasiga, glammiga och alldeles, alldeles underbara kulturare. :) Insåg dock.. eh, typ nu.. att jag nog kommer att behöva en biljett (okej, man kan krypa upp och gömma sig på bagagehyllan men det är faktiskt rätt så tacky och av någon anledning tror jag inte konduktören skulle tycka det var lika gulligt nu som när jag var åtta..), så just nu sitter jag och budar på tradera. Uppenbarligen har jag dock ingen vidare teknik, för just nu kostar den billigaste typ 200:-? Grraowr. Jag menar, vem (utom jag) åker ens från Karlstad kl. halv nio på en måndagmorgon? Solen har ju knappt gått upp vid den tiden. :S

Anyhu, 02.28 i natt går budgivningen ut, och jag har fortfarande inte bestämt mig för ifall det är värt att sova i två timmar & sedan gå upp igen, eller om jag bara borde hålla mig vaken..

Just like a woman - Bob Dylan

/M

En kväll med Tatis

Sitter vid min laptop här i Måns' hus & funderar över livet (fast.. framför allt äter jag choklad). Vi har synkat våra kalendrar, delat filer via high tech nätverk (don't ask), snackat skit, druckit latte samt tömt hans skafferi - precis som det ska vara. :)

Och eftersom det regnar cats and dogs (så säger man, det lärde jag mig i ettan!) lär jag bli kvar här ett tag till - well, värre kan man ha det. :) Vi försöker telefonterra Pendar till att komma hit, återstår att se ifall missionen lyckas..



Stay cooooowl
/M

Lördagen

Gårdagen startade med en massa vimsande för att faktiskt få lite koll på allting som är kvar att fixa innan jag åker.. det slutade i och för sig bara med att jag flyttade över alla dokument osv från den gamla datorn till min bärbara, men det är alltid nåt, huh?

Sedan var jag & mama på bio, som vanligt tusen år efter alla andra men nu har jag i allafall sett Mamma Mia! och gaah vad bra den vaaar! :) Fick ett sms av mamma senare: "Nämen ojsan, jag gick in på Obs och så råkade Mamma Mia-soundtracket trilla ner i kundvagnen helt plötsligt. Konstigt hur det kan bli..". ;)



(den här låten, fast på svenska, lyssnade jag konstant på under veckorna före/efter jag tog körkort.. min lyckosång alltså, haha)

Sedan drog jag vidare till Joanna, vi (eh okej, jag) åt godis & drack vin ur dricksglas.. det blev uteservering (jaa, det var arena, och jaa, jag drack vitt vin) i väntan på Vicci och en hel del.. eh, historier, berättades. ;) Lite mer sprit (och pommes frites) senare drog vi vidare in på Score och träffade måånga fler nya bekantskaper, haha! Jag drack öl & blev mobbad, men.. ah, vad ska man säga? Det var sjuukt trevligt och lätt värt alla konstiga drömmar jag sedan hade under natten. :)


Annars handlade kvällen mest om solglasögon.. eh.

Många kort togs, censur på dem? JA.
Imorgon blir det Stockholm över dagen, men idag ska jag faktiskt shape up och börja bocka av lite grejer på min supah cool (och lååånga) lista. Varför måste man alltid planera så mycket?
/M

Nattbad + Vicci

..är en enkel men vinnande kombination och garanterat likamed en bra kväll. Särskilt i sällskap av en viss hund, och utan tvekan innehållandes (minst) två kameror. ;)


På stan förut såg jag för övrigt en viss Armin (allmänt kallad värdinnan i det Hallbergska hushållet, iaf av mig & brorsi), världens sötaste & coolaste kille som egentligen jobbar på McDo Bergvik men som hoppade in och tog ett pass på Våxnäs för någon månad sedan.. haha, den kvällen alltså. In. My. Heart. ;) Idag stod han i allafall i kassan på sitt vanliga hak & servade småbarnsmammor på löpande band. Dutti pojke. :)

Och annars har jag haft en sjukt effektiv dag på stan och.. eh, det var väl allt. Om tio dagar (nio förresten - klockan är över tolv, därför är det inte heller längre 080808 och du slipper härmed ytterligare ett konstaterande av just detta faktum, congrats. ;) åker jag. 
Guess what? det var definitivt inte så här jag trodde jag skulle må drygt en vecka innan jag flyttar.

Nervös, ja, lite hyper, definitivt. Men inte.. så down. Inte golvad av en massa omständigheter, människor och situationer som var för sig hade gått att hantera, men som när de kommer samtidigt har gjort mig alldeles.. överväldigad. Jag vet att jag kommer att klara av det, jag vet att för många andra kanske det hade varit oväsentligheter, men just nu, just här, är det för mycket och för stort, och just nu känns det inte helt okej.

Jag inser att det kanske inte är ett supergenialiskt drag att lägga upp någonting av detta, men snälla, tro inte att jag fiskar efter "medlidande", jag behöver inga kommentarer.. jag måste bara få skriva av mig, sätta ord på vad jag tänker, få någon slags struktur över huvud taget. För att just nu är det så här det är.
Och just nu pallar jag inga spel eller masker, jag behöver vara på riktigt, mer än vanligt, för att orka med. Om än osammanhängande, neurotisk, patetisk och alldeles over-the-top - just nu är det jag. Och jag måste ta mig igenom det här.

/M

Fredag

Jag vill dansa, jag måste dansa!
Just nu sitter jag här och letar efter allt som över huvudtaget kan tänkas erbjuda en danskurs, i princip hela östra USA. Visst borde det finnas en dansstudio i Lincroft?

Det måste det finnas, & jag ska lätt signa upp mig på varenda kurs som finns..
Fast just nu ska jag sluta drömma våta drömmar (men ja, det har gått så långt.. nästan!) & åka in till stan, optikern, städa lägenheten på Norrstrand, hämta grejer på Våxnäs, lönefixa osv. Heyyy onödig info, men nu vet ni vad jag är upptagen med idag: stan & dans-abstinens. Som vanligt ungefär.

Och en sak till.. när man har börjat tänka på fylla/bakfylla som det naturliga tillståndet, och blir förvånad av att vakna upp en morgon och tänka på hur bra man mår när man inte har druckit kvällen innan.. har det gått för långt då?

"Fem har la dom?!"

Siffrorna som gällde i Göteborg;

84, antal hus som ligger innan the one på Gibraltargatan (alltså inte, jag upprepar, INTE, 82).. nuf said.
16, antal år man ska ha levt för att inte vara i en idealisk ålder. Nuf said. ;)
0, antal kronor jag betalade för mina miljontals spårvagnsresor (tips, skaffa en syster som bor i Göteborg (= har personligt månadskort), men som för tillfället befinner sig på annan ort (= lånar ut det), niiice. Det är liksom såna saker som gör mig lycklig, jag känner att jag lurar systemet, samhället, (you name it) på nåt vis och I love it, haha)
120, antal cm på luftmadrassen jag sov på hos Mawnsie, very comfy.
3,5, antal procent alkohol som fanns i de öl som användes för att inflyttningsfira, kan ha varit det finaste ögonblicket hittills i the öldrickande history of Magdalena (som iofs inte är såå lång, till frukost serverades för övrigt "yoghurt med inbyggda flingor," very exciting om än osammanhängande, huh?).
378440, antal asgarv under dagens middag med min underbara, galna släkt. <3
18, antal år man bör fylla (eller ha en bekant som fyller) för att ha en smokin' (om än.. udda ;) kväll downtown Gbg..
0, antal gånger jag dricker margarita igen, EVER!!

 
Men åh, det var mys, mys, mys. :)

Ah juste ja, har fått min flygbiljett också.. kl. 14.10 den 18/8 lyfter planet från Arlanda, mellanlandning på Island (!!) och vid 19 nångång, lokal tid, är vi framme i NY. :)

Nu, promenad.

/M

Måndag

Du kanske just har tagit körkort. Kanske är det en sån där sinnessjukt varm dag och efter att ha legat på stranden i några timmar med alla dina kompisar (just precis, de där fyra som alltid skriker i McDrive-microfonen "bara för att det ska höras ordentligt", som tycker det är skitkul varje gång de får frågan ifall de vill ha sexpack eller niopack nuggets (höhöh, sexpack, höhö, som öl ju, höhö) och som aldrig klarar att dra kreditkortet åt rätt håll), kanske ni ni sugna på glass och bestämmer er för att åka förbi Driven på Våxnäs. Förmodligen vet du, på något mystiskt, övernaturligt sätt, att hela dagen har varit kaos och att de tio senaste bilarna framför dig har beställt typ 18 menyer var och att all daim är slut och chocolate-dreams-browniesarna egentligen är för gamla och att chokladsås-kranen har gått sönder ännu en gång. Men vet du vad? Snälla,

snälla...

beställ glass ändå. Och inte bara en, nej, beställ gärna tio, femton stycken och ångra dig efter varje så att stackarn som ska dela ut glassen måste göra om och springa bak på torrlagret för att hämta nya smarties och sedan kasta hälften av dem och göra om den andra hälften eftersom att det tog så lång tid att de hann smälta.

Eller. Om du är ute någon kväll, och bestämmer dig för att lite fyllekäk skulle passa bra. Ifall ni vinglar ner till McDonald's Våxnäs och ser att klockan är fem i tolv, att skåpet är helt tomt (gärna ett litet utbrott här också för att det dröjer några minuter innan burgarna är klara) och ingen av er vet vad ni ska ha. Snälla,

snälla...

ta god tid på er. Det är helt okej att fundera, ångra sig, och ta en kvarts paus för att röka, kissa och dricka en öl eller två innan du bestämmer dig. So what ifall alla medarbetarna är stressade till max över att hinna städa hela restaurangen på en timme? Och framför allt - säg alltid att du vill ha plusmeny efter att du har gjort klart din beställning. Och glöm inte att toppa det hela med att slutligen beställa minst 18 McFish och lika många chicken burger, just när köket har stängt av fritösen...

Eller om tjugo år nånting. När du har sjunkit ner i det där Svenssonträsket (acceptera, du kommer att hamna där) och för länge sen gett upp dina ideal om familjemiddagar kl. 18.00 varje vardag. När du insett att husmanskost och hemlagad mat och nyttiga måltider är ren bullshit i den krassa verkligheten och du till slut tröttnat på dina barns tjat, faller till föga och åker till McDonald's Våxnäs. När du (äntligen, då köerna från tre oanmälda busslaster slutligen försvunnit) står där framför kassan, och den överdrivet léende tjejen i kassan frågar vad du vill ha i dina fjorton tusen Happy Meal - snälla,

snälla...

beställ då inte pommes frites, utan minipommes och bröd. Och när hon frågar vilken hamburgare du vill ha (hamburgare cheeseburgare nuggets-fyra-eller-sex-bitar kycklinghamburgare eller fisk) - då är det helt okej att svara: "eh... öh... vänta.. eh.. fanta!" och sedan vägra förstå varför hon blir en aning, bara en aaning, irriterad. 

En sak till - bara ett tips så där i allmänhet - om du behöver ta ut all din frustration över ditt sugiga liv så är det en jättebra idé att åka ner till McDonald's Våxnäs och skälla ut tjejen i kassan för att det inte finns någon QP med-endast-ost-ketchup-extra gurka-utan-peppar-extra-salt klara i samma sekund som du beställer dem (alt. klara, men några minuter för gamla). Och - just det - när du inser att de har höjt priserna sedan du var där senast, för femton år sedan eller så, då är det heelt okej att bli förbannad på den som tar betalt.

Allt det här är faktiskt mer än okej.

För vet du vad - jag kommer inte att jobba där då!!


Yes, det är sant. Sista jobbnatten (evaaah) at McDo var över vid fem imorse och inkluderade galna stockholmare, städning, longboard ner till stan, några farväl samt målande av naglar (bara för att jag får) vid fyratiden. Any other söndagkväll? I think so. Men tack vare a whole lot o' kaffe tog jag mig upp i morse och just nu befinner jag mig Åmål för att hälsa på lite släkt. Göteborg blir snart, för att träffa fler viktiga människor, plus Måns (skoja bara <3). Det behövs, tror jag. Jag ska sluta tänka, bara umgås och må bra, och inte tänka en sekund på att allting kommer att finnas kvar när jag åker hem igen på torsdag. Varför slösa energi i onödan?

Nä, men som sagt. Take care (och förlåt för det sjuukt långa inlägget). Jag är snart tillbaka, förhoppningsvis som mig själv igen (allting är bara.. lite konstigt just nu).

/M

All I hear is ay ay ya ya ya

Jag tror jag är lite out of shape just nu. Fysiskt - okej det är rätt uppenbart, en sommar med McDonaldsmat & absolut ingen träning gör det förklarligt - men även.. mentalt.
Hela mitt liv (eh, för jag är ju såå gammal.. nä men ni fattar) har jag haft vissa perioder när jag har haft svårt att sova, fine, efter ett tag brukar det alltid gå över. Men nu har det varit så här ända sedan slutet av tvåan, jag kan helt enkelt inte somna och när jag till slut gör det vaknar jag upp femtio tusen gånger under natten istället, eller vaknar jättetidigt på morgonen och kan inte somna om. Det suger, och det blir inte bättre? Jag vet inte ifall min kropp har vant sig vid bara några få timmars sömn per natt, det är säkert jättebra isåfall, men.. detta tillsammans med en massa annat, gör att jag knappt orkar med någonting, jag är bara trött och irriterad. Det vore rätt skönt att få (kunna) sova ut ibland?

Idag är min sista jobbdag, men gaah, det känns som att det är nu all stressen börjar.. inför the US. Så himla mycket kvar att fixa & jag fattar inte riktigt hur jag ska hinna med allting & framför allt hinna träffa all jag vill innan jag åker. Imorgon blir det Göteborg en sväng för begravning, godkänna Månsis lägenhet, träffa & säga hejdå till släkten och fira min kusins 18-årsdag med fet utgång! (blandade känslor inför allting oh yes) - så kommer ytterligare en vecka att ha gått, och inte har jag hunnit göra någonting av det som ska fixas då, det börjar bli ont om tid, ja? Jag trodde jag började bli tillräckligt vuxen för hela den här grejen som kallas framförhållning, men.. nej. Uppenbarligen inte.
Nä, sorry, jag vet inte. Jag är bara.. orkeslös, det är nog ett bra ord - trött på allting just nu.

But if you can't take it - fake it. Och vad känns bättre, mer nödvändigt, just nu än bilder på min fabulous förmiddagsoutfit?


Pepsitröja - från Kanada
Mjukisbyxor - snodda från brorsan
Nagellack - cubus


NU VET NI!
Dessutom har jag börjat packa, som synes. Hallelujah, det här kommer gå bra.
/M

Yeah you know down at the R

Alltså, vad är grejen med våra sega stängningar? För många donuts och för lite jobb I guess, ikväll (i morse?) blev vi klara halv tre.. bra jobbat liksom. :p Sedan lekte jag chaufför till Herrhagen (rödljus? naah) och höll på att somna på vägen hem till Forshaga, men nuu är jag helt plötsligt pigg igen. Very lägligt.

Och hela jag luktar illa och jag har ätit alldeles för mycket för att kunna sova, så istället lyssnar jag på Moneybro, äter lite till och tänker. Ännu mer. Har man väl börjat prata, väl öppnat sig, så blir det jobbigt att inte få tala om hela historien, berätta allt, ge ett sammanhang, och därför bryr jag mig kanske mer än jag borde? För egentligen betyder det ju ingenting. Det är bara det där sjuka bekräftelsebehovet, ytterligare en gång, och egentligen borde jag inte lägga så mycket energi på något/någon som bara kommer att försvinna, ut i sanden, ut i världen. Vi glömmer hela grejen, va?

För nu är det bara femton dagar kvar.


/M

En fredagkväll

Utgång. Hemmaskriven sång. Gapskratt. Arga pit bull-hundar. ÖL. Hamnfestivalen. Soulmate hemma i Sverige igen. Nya bekantskaper. Eddies. Glömt leg. Uteserveringar. Mer gapskratt. "Det här kommer att bli en intern kväll".
Helt enkelt en awesome night! ;)






Och allting har ordnat sig, trots allt, och om det ens är möjligt så älskar jag nog min mamma ännu lite mer just nu. Nu ska jag jobba, 15-01, och det är i princip bara vetskapen om att det ösregnar som kommer få mig att stå ut där inne i tio timmar..

Ha dé (norsk style)!


/M


Karma is a bitch, Jolene

De senaste 24 timmarna har varit de hittills konstigaste & galnaste i mitt liv. Allting är ganska.. surreal. :p Och nej jag orkar inte förklara, njut istället av låt nr. 3 (1, 2) av McDonald's greatest hits - "the nattstädning edition" (den här låten, mer än någon annan, kommer alltid att påminna mig om nätter på donken, städning, asgarv, waste och övertrötta, galna, underbara människor):




/M

RSS 2.0