Stockholm & ekologiskt vin

YO

Det är kul att folk har hittat hit, även fast jag inte vet vilka ni är & även ifall jag suger på att uppdatera just nu. ;p Skriv gärna en kommentar eller ngt så att jag får lite koll!

Anyhu. Betygen sattes ääntligen i onsdags, woooaahhH! Det är ett jäkla VG i Hi C som jag stör mig på, annars är jag nööjd. :) Så i torsdags-fredags tog jag ledigt från skolan & åkte till Stockholm fram tills igår, mys :) Firade liiiiilla lillebrorsan som har fyllt.. eh.. 17. ;) Men för mig kommer han alltid vara typ 12! Haha, mamma pluggar i Stockholm varje ons-fre, så det var därför vi åkte dit och firade honom, istället för att sitta hemma och vänta på att hon skulle komma hem.. Lite random men alltid kul att besöka Sthlm liksom!

Skulle ha hälsat på en kompis som tog studenten också, men det blev inte så. Någon annan gång?
Och så glömde jag naturligtvis mobilladdaren hemma, så min älskade telefon dog någon gång på torsdagsnatten in the middle of a conversation.. så sen var jag lost & förvirrad hela fredagen tills vi äntligen kom hem & jag kunde ladda den igen. Så fredagkvällens planer var lite osäkra, men vid 23.00 igår kväll åkte jag i allafall in till stan & mötte Lisa & Sofie.. ekologiskt hallonvin, Marlboro (så klart), mr H-H och en massa bra musik sammanfattar kvällen/natten, it was nice ;) Sedan däckade vi hemma hos Sofie, bussen hem gick kl. 07.55 imorse och det är därför jag sitter här med gårdagens smink istället för att sova bort några timmar till.. alltså, har jag väl gått upp på morgonen så kan jag inte somna om igen. Sjukt irriterande.

Så nu ska jag gå äta, sen blire sooolning hela dagen & party tonight again baby. Cuz ya only live once.

/M

Måndagsnatt

Okey - mina händer luktar rök, min plånbok är tom & jag kommer SO NOT orka gå på kulturhistorian imorgon.. but it was totally worth it ;) Vi slängde ihop ett spontant vi-tar-faktiskt-studenten-snart-och-det-var-länge-sen-vi-festade-på-en-måndag-party & det var såå nice! Haha, och sen cyklade jag & Pendar genom hela Forshaga hem till mig ... nu är jag nog nästan nykter ;) 


17 dagar kvar..


/M

När man har tröttnat

Nu är jag trött på det här.

Jag är trött på alla förutfattade meningar, på alla rykten och på människor som tror de vet hur det är.
Jag hatar att behöva vara fast bland allt det här, jag hatar att bara stå stilla på ett ställe, jag utvecklas inte av att ständigt se samma saker. Jag vill träffa människor, göra något annorlunda, något nytt!
Så låt mig få vara den där jobbigt rastlösa bruden som aldrig kan sitta still, för det är hon jag är. Låt mig slippa ert tjat och snea blickar, låt mig få göra något annat och ta mig härifrån, ge mig en kick, gör mig hög!

Jag älskar Sverige, men just nu är jag så sjukt trött på allt.

/M

Lördag


Hemmafest på Herrhagen igår
Drinkparty hos Vicci ikväll
öppningstid på McDonalds imorgon (06.30-15.30)
Psykologiarbete
SOLA


Oui, c'est mon week-end.
Om 19 dagar tar jag studenten.


/M


Lista

Jag har insett att min senaste kyss: ... var en sån man inte kan sluta tänka på.
Jag pratar: väldigt mycket & väldigt snabbt ;p
Jag älskar/tycker om: mina vänner & min familj
Min första riktiga kyss: det var E..

Jag avskyr när folk frågar: retoriska frågor som man inte kan svara nej på.. hah
Kärlek är: någonting jag inte tror jag har upplevt än
Någonstans, tänker någon på: den man älskar?
Jag kommer alltid: göra det jag vill oavsett vad folk tycker om det. Hoppas jag i allafall..

Jag är hemligt förälskad i: Orlando Bloom, eller nja, det är nog rätt känt ;p
Min mobiltelefon är: underbar & materiellt sett det viktigaste i mitt liv. Sad but true, haha
När jag vaknar på morgonen: snoozar jag ;p
Innan jag går och lägger mig: är det efter att ha tänkt att jag ska göra det i några timmar.. haha
Just nu tänker jag på: den där speciella kyssen, gaah.

Bebisar är: cute! så länge de inte gråter :/
Idag har jag: pluggat, sprungit & druckit té (ja, min hals gör fortfarande ont)
I kväll har jag: egentligen alldeles för mycket att göra för att sitta här :/
I morgon kommer jag: att ha på mig Måns' Svenska Akademien-tröja som jag snodde från honom när jag gick hem förut (6)
Jag vill verkligen: vara lycklig

Göteborg

Onsdagen ägnades åt en massa bussåkande, några museum (Lödöse-, Rhösska- samt Världskulturmuséet), SMÖR-fyllda baguetter, stinkbomber och ännu mer buss. Samt ett antal gapskratt, lite manisk dyrkan av Moneybrother & Björn Gustavsson (ALLTSÅ JAG ÄLSKAR ALLA LÅTAR! ALLA! och "om jag är rolig? det är knappt så jag är tråkig" i tusen olika versioner, sååå mycket roligare än det verkar ;), allsång och sen äntligen heeeemma.

Skolresa alltså. Det var nice :)

Och idag har jag & Måns lärt oss allt om arv, sambolagar, äktenskapsbalkar och.. öh, kondomer faktiskt. Rättskunskapsprov imorgon, det sista provet på den här sidan nyår iaf! ;) Känns underbart, ska bara kirra ett MVG här så är jag nöjd sen..



/M

Brännö serenad kl. 00.18



Och varje ord är sant.


 
 

Tisdag

Min klass + massa esteter och teknikare dansar vals & foxtrot i vår idrottshall just nu, för att öva inför balen.. :) Obligatorisk närvaro, men guess what? I DON'T CARE. Om tre veckor går jag ur gymnasiet och jag kunde faktiskt inte bry mig mindre om vad lärarna tycker just nu. Så jag bestämde mig för att vara hemma och plugga (hahah okej jag bryr mig visst om vad lärarna tycker..;), chilla och försöka dricka bort mitt halsont (vi snackar té, alltså, ingenting annat..)!

I still miss you.
Får väl se vad som händer.


/M

Måndagskväll

Nu kommer ett sånt där när-man-lyssnar-på-beatles-och-tänker-för-mycket-inlägg. Ett sånt som man skriver när man tycker att 'midnight cigarette' låter romantiskt, inte patetiskt, och man helst av allt vill dricka billigt rödvin tills ingenting är jobbigt längre. Ett sånt inlägg som gör att jag kanske trots allt aldrig kommer låta mina vänner ta del av denna blogg (än så länge är den ju faktiskt privat. Till er som hittat hit ändå, kul vilka ni än är :) Jag hoppas ni stannar, hur osammanhängande och förvirrande det än verkar om man inte känner mig, eller dem jag skriver om)...


Ikväll handlar det om dig, bara om dig, även om jag inte vill det. Även om jag tvingar mig själv att stänga av låten när jag hört den tio gånger (oh I believe in yesterday), när jag inser att jag tillåtit mig själv att tänka på dig alldeles för mycket, alldeles för länge.
Du är ingen för mig, egentligen. Det är över nu, och så vitt jag vet är jag inte längre värd mer än någon annan i dina ögon.

Det är just därför du finns där, det är därför jag bryr mig.
Just för att jag inte är Någon för dig längre.

Det är därför jag loggar in på Facebook när jag egentligen borde skriva uppsats, och tittar igenom dina bilder, om och om igen.

Det är inte alltid du.
Oftast tänker jag inte ens på dig, för det mesta går det bra, ibland kan jag skratta åt det.
Men ikväll är det du.
Ikväll behöver jag en cigarett, en flaska billigt rödvin och dig.



/M

Måndag

Hämtade upp mitt sommarschema på McDonald's idag - oh my. 14 stängningar i juli bl.a., but that means mooooney.. vilket lär behövas i USA, eller vad tror ni? ;)

För övrigt började jag 8.30 imorse för första gången på en månad eller något. Kändes sådär att pallra sig ur sängen klockan sju & dessutom veta att man skulle hålla en 15-20-minutersredovisning om nynazistiska hemsidor (mm, precis) som har övats på .. ingenting, faktiskt. Men med några koppar kaffe ordnar sig det mesta.. haha. Och som tur var hann lektionen ta slut innan turen kom till oss, så vi fick redovisningen uppskjuten tills imorgon. Återstår att se hur mycket vi kommer att öva innan dess, dock. ;p


Eh, det var nog allt :) Om någon har en sommarledig lägenhet i Karlstad förresten, gimme a caaaaaall! Helst Våxnäs, helst billig och helst utan grannar så att man kan ha fest de få sekunder man inte jobbar ;)

/M


Kom igen Lena

åh gud det gör så ont att något så nära kan va så långt bort 

Håkan ska citeras med små bokstäver. Så det så.


Söndag

Vaknade tiiidigt idag & åkte in till stan för att shoppa med V-man :) Vi analyserade bl.a. hur konstigt det är att jag inte har blivit av med mitt körkort än - 2,5 månad idag(!!). Det är ju helt galet, jag kan ju inte köra bil egentligen ;)

I allafall, jag hade tänkt köpa: 

  • underkläder till student + bal
  • smycken till student + bal
  • smink till student + bal
  • väska till student + bal


Jag köpte:

  • tuggummi

... visst känns det som att allting kommer bli klart i tid? Visst känns det onödigt att oroa sig för att jag aldrig hittar det jag vill ha? Eeh.


/M


Lördag

Var det någon som sa utgång? Oh yes. It was naaas, och ironi.. nej, det håller vi ju inte på med. Haha ;)

Vaknade upp med världens halsont, varföööör lär jag mig aldrig att det inte är smart att röka när man är förkyld? Yadayada. Gick (slash vinglade. Men hallå, jag hade faktiskt högklackat ;) sen hem i världens regnväder (som förövrigt nu har övergått i snö?! Hallå, 17 maj? Någon som fortfarande betvivlar växthuseffektens existens?), också himla smart när man ska bota en förkylning, har jag hört?

Jaja, det får väl gå över. Jag laddar med té och juice, lite lagom tantiga sockor och dessutom ska filmen Spice World snart ses med en kompis. Men efter den blir det fedt seriöst historiaplugg, I swear ;)

/M

What happens in Vegas

Var på bio igår...




... och såg What happens in Vegas, riktigt rolig :) & partysugen blir man!




Idag har det inte hänt mycket.. jag har fixat pass. Och solat. Och köpt ett head set
( + träffat världens underbaraste försäljare på The Phone House ;) Hade muntlig redovisning i svenska också, men det gick bra tror jag.. orka liksom, snaaaart är det över! Om 13 dagar sätts betygen och sen ska jag aldrig plugga mer! Eh.. inte på några månader i allafall. ;)


Fortfarande ingen Mr. Men hey-big-moment-med-snygg-90:an... (hahah, nej det är inte meningen att nån ska förstå)



/M


Onsdag

Jag kanske överlever den här veckan trots allt. Av någon anledning har jag nämligen fått förmågan att, när det verkligen behövs, på en timme kunna panikskriva ihop ett klibbigt, överdrivet och drypande patetiskt arbete med just de egenskaper som varje berörd lärare vill ha. Av någon, ännu mer oförståelig, anledning tror läraren att jag är en mogen, duktig och seriös elev och ger mig ett betyg jag definitivt inte förtjänar men glatt tackar och tar emot.

Jag älskar det. ;)

Igår var en bra kväll. Jag tror det har ordnat upp sig nu, i allafall på ytan. Och det får räcka just nu okej?
Ikväll blir det bio - What happens in Vegas ska ses med bästaste Vicci! :)



/M

USA HERE I COME!

It's official.

Den 18:e augusti åker jag till New York och den 22:e till fabulous(?) Lincroft, New Jersey. Jag ska bo hos Art & Diane som au pair åt deras dotter Julia, 10 år.





Det är verkligen på riktigt nu!! :)




/M

Tisdag

Varför sitter man uppe på msn till kl. 1 på natten & skriver om reklampauser-som-man-spolar-förbi (Ariel - gör din vardag vit. Marabou - gör din vardag chokladig) när man egentligen hade tänkt gå och lägga sig senast vid.. säg kl. 23?

Bra fråga. Men kul var det :)


Nu är det samhällskunskap som gälleeer. Israel - Palestina, yesaah.
Hörs om några timmar.

/M


Måndag

Jag blev tydligen frisk helt plötsligt - trots att jag spenderade natten med att springa omkring och leta efter öppna fönster... (trodde det var storm, haha liiite förvirrad kanske). Idag mår jag faktiskt rätt så bra. :) Och jag svimmade inte under uppvisningen igår, även om jag glömde bort hälften av stegen typ? Jaja. Nu är det över!

Hade bara en lektion idag, och är ledig imorgon och på onsdag. PLUGG BLIR! Jag har skjutit upp mina miljarder arbeten alldeles för länge.. gaah. Sen blir det picknick with the girls på onsdag också, det blir iaf nice :)

Såg inte Mr idag... vet inte om det är bra eller dåligt, får väl se hur det blir på torsdag. :/ Eller.. vad säger jag? Varför bryr jag mig över huvud taget? Varför tänker jag ens på honom?

Han har något.
Och jag vet inte alls vad jag borde göra, hur jag borde känna, vad jag borde säga.



/M

Söndag

För exakt tre år sedan var jag i Paris; åt jordgubbar i Jardin de Tuileries, blev överfallen & kysst av fransmän på Louvren, åkte buss och provsmakade choklad på fiina boutiquer. <3 Jag saknar det!


Jag är ännu sjukare idag.
18.00 är det dansuppvisning.
Tänk om jag svimmar på scen?



/M

So let's hear it from the guys that tried And let's hear it from the guys that failed


What's sad about pride?
It is keeping us apart
What's sad about love?
Eventually it'll break your heart ...


Moneybrother - jag har suttit och lyssnat på hans musik hela eftermiddagen, UNDERBARA FUCKING MÄNNISKA! He knows what it's all about, pengabrorsan.

Och jag har fortfarande sjukt dåligt samvete. Och jag borde kanske ta kontakt. Och jag frågar mig själv, varför varför varför? Varför just honom? Varför är jag så sjukt osäker att jag gör vad som helst för bekräftelse?

Det är ju så det är. Du kanske trodde att jag var en god människa - hah, vilken lögn. Jag skiter väl i sånt, jag gör ju vad som helst för ett billigt lyckosubstitut. Oavsett hur mycket det sårar, oavsett vem jag sårar - fortfarande lämnar jag allt annat, för en sekunds bekräftelse. Det har hänt förut och jag gör det om och om igen.  
Allt för lite kärlek.
Som aldrig blir något annat än rykten.
Som blir till fler och värre rykten, som blir till...

Jag är inte bättre än så.
Jag vet inte vad jag ska göra.


Lördag

Jag är sjuk. Jag är bakis. Jag har dåligt samvete som fuck =
den här dagen suger. Dessutom sjukskrev jag mig från jobbet både idag & imorn, okej känns halvkul att gå upp kl. 05.00 för att öppna - med feber och halsont - men gaah, I need da money.

Jaja, hade nyss genrep inför dansuppvisningen imorgon. Gick väl sådär, mitt huvud dunkade sönder.

Nu ska jag
a) äta något fett, sött och gott
b) sova

... och nej, inte plugga idag heller. Gah, jag börjar få panik. Om två veckor sätts betygen. Ett antal uppgifter ska vara klara innan dess. :/




/M

När man är dum i huvet

Åh hjälp, fylleinlägg coming up. Eller nej, jag är nog snart nykter förresten. Har haft en väldigt bra kväll.. VERY nice, alldeles för nice.

*CENSUR* (dagen efter när jag insåg att man aldrig vet vem som faktiskt läser det här)


Ångest ångest ångest.


/M

BigMac och cheeeese

Hade utbildning i kök idag, finally. Så nu vet jag hur man bygger...

... Big Mac: dressing, lök, sallad, ost och "två skivor gurka som pussas men inte hånglar." Och kött. Och bröd.

...hamburgare: Ketchup+senap, lök och en skiva gurka. Och kött och bröd. Och ost. Om det är en cheeseburgare.


Resten kommer i helgen, och jag lär drömma om McDonalds inatt. Igen :)






/M


Torsdag

Ja. Eller nej. Eller ja. Eller nej.

Onsdag

Ärligt talat. Jag vaknade tiiiidigt i morse när klockan ringde och var så sjuukt trött, verkligen en halv sekund från att stänga av väckarklockan & bara somna om... men gick till slut upp ändå, ramlade in i duschen som en sömngångare typ & åkte in till skolan (med buss dessutom, haha). Psykologilektion 8.40 - 10.00, dagens enda lektion. Varför stannade jag inte hemma? Varför har jag blivit seriös NU helt plötsligt?

Och framför allt - vad fick vi alltså lära oss på lektionen? .. jo, att en ny OH-apparat kostar 900:-, att alla sam-kulturare gillar musik (punkt slut bara), att en kommunfullmäktige tjänar 300:- i timmen och att ifall man är lärare på en särskola så får man finna sig i att barn pekar mot en.. "med det där... fack jo- fingret eller vad det heter." Ämnet? Inlärningspyskologi. JAG FATTAR INTE SAMBANDET!!!

Dessutom fick vi veta ytterligare några gånger att X (vår uuunderbara lärare) sitter i stipendiekommitén. OKEJ, VI VET DET NU!!  Åh, jag blir gaaalen!


Resten av dagen var dock niice ;) åt på McDonalds med Lisa, Nina & Staffan och chillade på innergården tills klockan var två eller ngt. Såå underbart väder! Sedan gick jag & Vicci på stan, åkte hem & dooog av skratt (som vanligt <3) medan vi fixade naglarna. Och nu ska jag dansa - sista street dancen innan uppvisningen, hej nervositet :O


image15 
Snack wrap @ McDo, I'm loving it ;)



/M


I will try to fix you




When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want - but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse




- den här låten beskriver hur det verkligen är.

Tisdag - dagens outfit

Jag är seriös. Jämt faktiskt...
 

image12

Linne - från Filippinerna
Cardigan - MQ
Soft pants - 21 Department Store i New York
Duntofflor - från mamma


           


Anledningen till detta? Jag vaknade (nästan) i tid för att hinna ta 9.42-bussen... men mittemellan Schwarzkopfschampoo och snickarmackor och allmän panik över allt jag borde ha gjort igårkväll istället för nu (any other morning med andra ord) insåg jag att mina lärare är på studieresa i Polen. Vilket innebär att jag bara har en (lärarfri) lektion idag - som börjar 12.00.

Tack, minnet.

Men inget ont som... Jag hann ju med att fota dagens-chilla-hemma-outfit, haha!



/M


Måndag

Lämnade äntligen in min mobil på SIBA i lördags eftersom skärmen flimrar konstant. Nu på sistone tycker den dessutom att det är en bra idé att stänga av sig var femte minut och alltid hänga upp sig efter att jag skickat ett sms... och eftersom inte jag tycker det är lika kul så tog jag till slut mod till mig (hallå, jag är besatt av min mobil!) & lämnade in den.
Det skulle ta 3-4 veckor, dock :/

Idaag hade jag sovmorgon (=eget-arbete-lektion, självklart går man då dit kl. 8.30 när nästa lektion inte börjar förrän 12.25... not), hann chilla lite i stan & hämta ut biljetter åt mami till vår dansuppvisning på söndag (!). Sen hade vi psykologi (vilket iofs borde beskrivas väldigt mycket mer utförligt med tanke på vilken lärare vi har...), & sen solade jag, hann med bussen jag ville ta (yesaaah) och gick en långpromenad.
Sen var det sista jazzfunklektionen, kommer sakna det sjukt mycket, särskilt eftersom jag (antagligen?) inte kommer befinna mig i wonderful Forshaga/Karlstad nästa år och kunna fortsätta kursen :/

Anyhu. Nu sitter jag här & borde duscha, eller nåt.


/M

Mrs New Jersey

... ringde nyss, finally. Tydligen hade deras hundvalp fått öroninflammation så de hade varit på något pet emergency-ställe hela dagen igår, aaw :/
Men det lät bra det hon sa... suck. Jag är fortfarande sjukt velig, vet ingenting vad jag vill!




/M


Lördag


Yo.


Sitter och väntar på att familj nummer 2, från New Jersey, ska ringa. Hon ringde tydligen igår när jag var ute (Nöjesfabrikeeeeen woooaah) & mamma bad henne ringa "around noon your time." Som jag uppfattar det, betyder det runt klockan 12 hennes tid - alltså runt kl. 18 svensk tid. Vad är problemet?
Hela den här grejen med (att inte passa) tider känns så himla typiskt amerikaner - eller så har de inte lärt sig klockan? De säger kl. 12 - de menar kl. 14. De säger att det kommer ta en timme - det tar fem timmar. Säger "I'll be there in a minute" - menar att om man har tur är de där om en timme.


image9

Haha okej, i-landsproblem men fortfarande störande, eftersom jag bara vill ha det där telefonsamtalet överstökat. Helst NU.


Anyway, gårdagen - annorlunda men helt okej ;) Vi var först på arena en schnabbis, och veeem var där - Mr 90:a-snyggo förstås. Gaah! Så sen kunde jag ju inte sluta tänka på honom :/ Tror inte han märkte att jag var där, eller han kanske inte ens kände igen mig. Eller? Varför bryr jag mig så himla mycket? Måste han vara så himla snygg? Yada yada yada!                              







/M

Fredag

Visst är det fredag idag? Känns som söndag.. eller något. 

Klassfesten igår blev tjejfest, men det var lika kul det :) Sedan däckade jag hemma hos Lajza, sov några timmar, släpade mig till McDo där jag drack några liter kaffe och slavade sedan i fem timmar i DT 1:an. Men nuuu är jag hemma & börjar känna mig som en människa igen... nästan.

Ikväll blir det Nöjes! Ska fira en kompis som har fyllt 18 ;) ... men imorgon kväll, då skaa jag faktiskt ta det lugnt. Även om världens bästa Tingsek kommer till Arena.





/M

Ååh...

.. balklänningen blir jättefin :) amagaaad, can't wait! 43 dagar kvar nu, eller vad är det? Något sånt.


För övrigt är det nästan (nästan...) roligt att min kompis, som var på en fest där även några random assholes från vår skola befann sig, fick höra ett antal rykten om mig av dessa oerhört civiliserade människor på valborg. Tycker ärligt talat mest synd om henne som var tvungen att lyssna på allt detta (som förövrigt inte ens är sant, vad är poängen liksom? Fattar ni inte bättre? Är era hjärnor för små för att förstå ironi?) och dessutom försöka försvara mig. Tur att jag har såna underbara vänner i allafall! <3

Naturligtvis är den här killen som drog igång allt, skittrevlig när vi snackar (vi har några lektioner tillsammans). Jag hade ingen aning om att han tyckte så här. Idiot.

Aja, det var lite lagom omoget gnäll så här på första maj.. nu blire mat & sen klassfeeest ;)


/M

Torsdag

Hey ho(e)..

Valborg igår, spent at Orrholmen x 2, torget, Norrstrand, en busskur och slutligen Day & Night. Det var nice :) Vaknade fresh & utvilad kl. 11, hur funkar det egentligen? Antar att jag är koffeinskadad for life, men aja ;P


Just det ja, Connecticutfamiljen var nog inte så himla bra som jag trodde, så jag tackade nej efter att ha oroat mig för vad jag skulle säga i typ ett dygn.. och fick en utskällning om att jag minsann inte var hennes "only choice!" Nehe, bra då. I alla fall, redan igår fick jag en ny match som jag antar kommer ringa idag eller imorgon... De bor i New Jersey tror jag, bara ett barn. Meeen, jag vet ju fortfarande inte om jag verkligen vill till USA!
Tänkte att jag skulle ringa & göra språktest (krävs för NZ-aupair-grejen) idag men daah, det är ju första maj, så det får bli imorgon istället.

Idag ska jag prova balklänning! Jag ska få den uppsydd, detta är första provningen :) Iiih! Sedan blir det klassfest ikväll, rockiiin' ;)



/M

RSS 2.0