Fredag

Gaah, den har helgen verkar bli hur strulig som helst och den har inte ens borjat an. :p  Just nu ser planerna iaf. ut nagonting sahar;

  • Jobb + playdate med Sophie & Chloe (Nenas vardbarn, ni vet)
  • Haunted hayride med Cultural Care
  • Hem till Malin for gratissprit
  • Uuuut (okej det kanske rakar finnas nagra manliga strippor pa klubben vi ska till, men believe me det var inte min ide. Och arligt talat, I'm only in it for the boooooze hahaha)
  • Sova. Typ.


Yes. Later bra va? Kickar igang den har fredagen med att lyssna pa Nine crimes med Damien Rice, lagom upplyftande kanske men aaaah vilken braaa laaat!
Nu ska jag ut med Jacksonhackson.. lateeeh. :)

/M


Torsdag

Haha, tro nu inte att jag typ blev misshandlad och utslangd eller fick dataforbud for att Jackie boy rakade kaka upp mitt tuggummi, sa farligt var det inte. :) Har bara varit lite busy. Med att sova hela formiddagarna.. och sant.

Aja, veckan har varit bra iaf. Imorn ar det freeeedag vilket innebar LON, och den har gangen ska jag inte slosa bort den pa Starbucks utan faktiskt kopa en jacka. Pa riktigt. Lovar.


/M

Att förgifta en hund

Åh herregud. Jag har just förgiftat deras hund.




Eller rättare sagt, Jackson måste på något sätt ha tagit sig in i mitt rum, letat upp ett gammalt tuggummi från min papperskorg och svalt det (allt som inte hamnade i hans päls runt munnen, vill säga). Jag lyckades få bort det mesta & nämnde det lite halvt i förbifarten för min host dad när han kom hem - och hejsan där var visst cirkusen igång. Mitt i skjutsande till dans och upphämtande av J's danskompisar fick vi alltså åka tillbaka hem och läsa innehållsförteckningen alla tuggummipaket i huset medan han ringde Poison control (som är en giftmedelsupplysning, för människor..) och hej och hå.

Hur skulle jag kunna veta att xylitol var giftigt för hundar? :(
Som TUR var fanns det inget giftigt i mina tuggummin, men med den här familjehövdingen är ingenting, absolut ingenting, säkert om det inte blivit personligt utvärderat, analyserat och godkänt.

HUNDEN MÅR JU BRA FÖR I HELSKOTTA!

Åh herregud. Det värsta med au pairlivet är att man bor hos dem man jobbar för. 24/7.

/M

Tisdag

Jag trodde jag hade skrivit nagot har, men uppenbarligen var det inte sa.. resdagboken.se - magdalenahallberg, dar finns Philadelphiaturen lite mer utforligt an "awesome", okej? :) Nu ska jag tvatta, kaka nagot & stada mitt rum, har ingen energi for att hitta pa nagot utanfor husets fyra vaggar idag aven om det formodligen vore smart.. ikvall blir det iaf. laptopmote pa Zebu's for att fa alla bilder fran de andra tjejerna. Later sa typiskt oss.. ;)


/M

Nar man borde lasa en bok men bloggar istallet

Philadelphia was awesome. Awesome!! Imorgon ska dock min book rewiev (las en book om en modern dansare och skriv tre sidor om den) lamnas in, och jag har inte ens hittat en bok. Med andra ord vantar inte en laang karleksforklaring till Philly & mina sota tyskar, utan nagra timmars copy-paste fran diverse internet-recensions-sidor, om jag valjer en svensk bok finns det val inte en chans i varlden att nagon kommer pa mig?

Ah, det spelar faktiskt ingen roll, jag behover inte ens bli godkand, behover bara ha mina sex credits. Detta ar chill. "Mitt liv i rorelse" av Lilian Karina, vad tror ni?

Det blir.

Imorgon ar Julia ledig fran skolan, whaaaat a surpriiiiise. Not. Vi ska agna dagen at att ta hal i (hennes) oron hos en doktor en timme bort och sa ska hon fa folja med till min dance class. Arligt talat ar jag lite nervos eftersom hon formodligen ar battre an mig, men det sager jag inte hogt.. haha nej da, det blir nog bra. :)

Gaah, ne nu ar det bara en timme kvar till Desperate Housewives borjar (u gonna LOVE nya sasongen hoho), vilket innebar att om 60 minuter ska jag ha skrivit tre sidor english crap om Lilian Karina. Sa, som sagt, historien om min nya favoritstad kommer imorgon kvall (ni, jag och Dunkin Donuts, kan det bli battre?)

Saa.. stay kowl, och sand mig en tanke under den langa jobbdagen imorn..

/M

Höst på Priscilla





  





Sakta, sakta

Har traffat sotaste ungen pa Priscilla, Frankie heter han och han aalskar algar. Sa nar han horde att jag kom fran Sverige var det ju KORT (han visste till och med att vi har ett ishotell, inte illa for en amerikansk nioaring va?)  och han ville veta aaallt om hur manga algar jag hade kort over med bilen och sant.

Sa jag ljog lite, bara lite, for att han skulle bli glad och nu tror han visst att jag bor mitt ute i skogen och ser fler algar an manniskor.. Att Sverige i princip ar befolkat av bara algar och en och annan svensk au pair-wannabe, liksom. Ehe.

/M


Bildeeer

.. och efter världshistoriens längsta inlägg kommer lite bilder också..

Fredag;

Amerikansk biograf inkl. tyskar, Malin, biomyyys 8)

Lördag;


Malin goes fjortis i parken haha, låång kö, jag & Steffi (visst ser jag ut som jag är tolv?), JASOOOOON! ..

Måndag;


FÖR ATT IDAG ÄR DET DEN 13:E!

Yiha. :)

/M

Jason, I'm yours

Oj, det var ett tag sen va?

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men allra först måste jag konstatera att jag älskar honom. Bara sådär. Konserten var aaawesome helt enkelt och bara för att jag vet att Måns innerst inne är fett avundsjuk för att jag hellre gifter mig med Jason än.. typ, ska vi säga en boring civilingenjör (eh ja juste och för er som inte visste, Måns pluggar på Chalmers) så tänker jag inte tjata mer så vi lämnar det nu & kör en gammal vanlig hederlig dag-för-dag på resten, va?
Fredag
, fick asmkt gjort, kändes bra efter min alldeles för slappa torsdag (y). Min host dad var hemma för att ta emot killarna som skulle stänga våran pool (nu är den övertäckt och ser helt sorglig ut) så jag hann med en sväng till Monmouth Mall för att köpa några scarves till J, Borders (uunderbar bok/musik/video-affär plus café med soffor överallt där man kan sitta och läsa sin bok innan man köper den, typ.. I love it) för en födelsedagspresent till Julias kusin Emma (more bout that laateh, jag hade tänkt köpa en Astrid Lindgren-bok eller något men henne hade de aaldrig hört talas om så det blev en räkna-till-tio-bok med handskriven svensk översättning..), en influensavaccinering på Acme (yep, det var jag & alla seniors som linade up för en flu shot mitt bland frysdiskar och mjölkprodukter. Helt galet, men det är så det går till.. mitt i kön (efter all nervositet med att förklara att jag är allergisk mot penicillin, papper att skriva på om att jag inte skulle stämma dem ifall jag dog av den här sprutan (...) och diverse snack med persionärerna som tyckte att det var LOVELY att jag hade kommit dit för att berika deras stad med internationell flärd (EH?!) så kom jag plötsligt på att jag visst är asrädd för sprutor, men sköterskan som gav mig den sjöng en gospelhymn för mig och så gick allt bra.. och ja, jag är medveten om att det här låter som en dröm eller något men det var faktiskt inte så konstigt som det låter. :p Sedan kom Julia hem från skolan och vi hade en play date med en kompis, vilket inkluderade cykling (har inte cyklat på aaaslänge! men de har massa cyklar ståendes som de aldrig använder juuu, så jag ska lätt använda dem igen) och spel - allt gick braa, men det är fortfarande lite jobbigt att ha en förälder hemma när man jobbar, känns som man övervakas.. på kvällen åkte jag & svenska Malin + några av de tyska au pairerna till bion & jag såg min första biofilm i USA, Nick & Noras infinite playlist. En deppig feel-good på något vis, hur det nu hänger ihop, bra var den i allafall. :)

Lördag; vaknade alltså upp med stuffy nose, huvudvärk BIGTIME och mådde allmänt skit. Dock fick jag suck it up, slänga i mig några tabletter och lite kaffe och så kom Malin hit för en swedish afternoon innan Jasonkonserten. :D Vi åkte till en park i närheten för att.. eh.. njuta av lite natur.. och lite öl.. & så hann vi med en sandwish på SubWay innan konserten. IIH. Och för att göra en lång histora kort så var han försenad, helt underbar och sjukt het. Yep. Och så gillar han Obana, uppenbarligen.. Sedan drog vi till Malins amerikanske kompis Dan & hans collegekompisar som hade någon slags fest/footballs kväll i hans källare, americaaan party, men efter några klunkar vodka och EN Smirnoff Ice kände min sjuka kropp (och redan påverkade hjärna) att det var dags att dra mig, så jag fick skjuts hem av mr. Dan Banan och lyckades ha en lång godnatt-nej-jag-har-inte-alls-druckit-konversation med min host dad (som alltid har olika ursäkter för varför han sitter uppe och väntar på mig varje kväll jag har varit ute, så gulle!).. askul kväll ;D

Söndag
; haha jag ställde klockan aaastidigt för att visa att jag faktiskt kan gå upp även om jag är ute på nätterna.. typ, planerna var Julias kusins tvåårskalas, men jag började med att åka några ärenden åt min host mum (bland annat till Marshalls - typ outletvaruhus - och helt plötsligt var jag en Calvin Klein-klänning rikare och tio ynka dollar fattigare. Helt galeeet, I love that place. Ibland har de huur mycket som helst och andra gånger ingenting alls, men som sagt, igår var det definitivt värt det. :) Iiih jag älskar klänningen, very sommar, very flirty. Ih! :) I kön till kassan träffade jag även Canadas lugnt mest intressanta personlighet, runt 50, med både mer smink och snyggare noppade ögonbryn än mig, han pratade knappt engelska eftersom han var från den fransktalande delen av Canada, men med en blanding av de språken + lite kroppspråk lyckades vi i allafall föra en låång konversation som resten av den kilometerlånga kön också blev involverad i, och innan vi var klara hade vi blivit bästa vänner och jag vet.. well, allt.. om den här människan. Resten av förmiddagen blev dock bara sjuk stressig eftersom hela New Jersey verkade befinna sig på samma ställen som mig. Skulle till Dearborn men la ner det projektet eftersom det var så fullt att parkeringsvakterna bara vinkade bort mig.. umph. Fem minuter innan vi skulle åka kom jag iaf. hem & hoppade ur min pyjamas/mjukisklädsel (hello we're in America), borstade håret, sminkade mig och hann till och med ta bort mitt nagellack innan tiden var ute. Ibland blir jag stolt över mig själv. ;) Så åkte vi då till Emma som fyllde två.. och om den festen kan jag säga en hel del, men vi nöjer oss med att konstatera att min host mum's släkt är ännu galnare än min egen och att jag, om jag någonsin får barn, aldrig skulle vilja att de växer upp så som vissa amerikanska barn gör, det är visserligen många saker jag tycker är lite halvkonstigt med Julias uppfostran, men att uppfostra ett barn till att tro att hon är universums härskare, det är inte sunt någonstans.. och om Emma nu någonsin skulle glömma att hon är jordens medelpunkt så finns det alltid tjugo släktingar omkring henne, redo att påminna.. suck. Och ju mer klockan blev desto äldre blev också släktingarna som stötte på the exotic swedish au pair.. så när min host mum's morbror började prata om hur vacker jag var och lite spontant försökte feel me up, tyckte vi det var dags att tacka för oss. Uääk.

Och idag är det mååndag och jag har haft en supermysig dag med Julia, och nu sitter jag på Dunkin' Donuts igen. Och funderar.. jag tror jag har kommit över min mini-identitetskris och just nu känns allting jättebra.. jag är sjukt glad över att vara just här (men måste erkänna att har börjat planera vad jag ska göra när jag kommer hem haha, just nu lutar det åt Australien, dock inte som au pair! ;o).. ett nytt flow, helt enkelt! 8)

Nästa helg åker jag & tyskarna till Philly! NICE!

/M

Lordag

Jag ar sjuk.

Jag driver inte. Dagen som jag har vantat pa i nastan tva manader ar har, och jag ar sjuk.

Fett sjuk.

Sa nu ar den stora fragan, ska jag ata Tylenol & forhoppningsvis ma lite battre (vore halvkul att missa Jason for att mitt huvud exploderar eller nat sant) eller ska jag lata bli, forhoppningsvis overleva konserten anda, och kunna dricka ikvall (american partyyy)?

Puh. Jag orkar inte ens dra gardagen, det blir imorgon? Da ska jag dessutom hitta min kamerasladd och ladda upp lite bilder, yiihaa.

Ynk.

Fett sjuk.

/M

Apelsinjuice

I USA kan man valja om man vill ha apelsinjuice med "no pulp", "hint of pulp", "normal pulp" eller "extra pulp." Plus typ 3000 andra alternativ (eller vad sags om apelsinjuicen "light n healthy", vilket ar halften juice och halften vatten med konstgjord apelsinsmak utan kalorier). Det finns miljarder olika marken och alla har dessutom massa olika sorter..

Jag trodde i min svenska enfald att jag hade en ratt stor apelsinjuicekunskap.
Uppenbarligen hade jag fel.

/M

Torsdag

En laaang dag avklarad, men tva sma fighter raknas knappt nar man dealar med den har donnan, sa jag raknar det definitivt som en bra dag. :D

..och nu ar det bara fredagen kvar oxh sedan ar det heeeelg, yiha (vilket for ovrigt ocksa innebar att om exakt 48 timmar star jag och tittar pa min future husband mr. Jason Mraz, men jag antar att ni foljer nedrakningen lika noggrant som jag gor sa det visste val alla redan ;)

Nu ska vi ata hamburgare & then I'm off!


/M

12 % avklarade

Det ar fortfarande konstigt att tanka att klockan redan ar 3 pa eftermiddagen hos er.. och har har dagen knappt borjat, Julia far sova hur lange hon vill idag eftersom hon ar ledig och hon har fortfarande inte vaknat.. sa jag stallde vackarklockan pa 6.30 som vanligt & kunde snooza i en hel timme innan jag gick upp. :) Nu sitter jag har med en stoor kopp kaffe och tanker att det har nog kan bli en bra dag :D

Dessutom raknade mamma ut att jag har varit har i en attondel, alltsa 12 % av min tid, nu. Hur galet ar det?

Emma; Staples :)



/M


America runs on..

...och alla som kan gissa var jag befinner mig denna onsdagskväll har chansen att vinna en X-lg Decaf Turbo Hot Iced Toasted Almond Coffee (vilket är en extrastor kall mandelkaffe med en shot espresso i, om det nu var oklart), yeh!

Nä men alltså. Dunkin' Donuts såklart (min ekonomi börjar dock bli lidande av allt detta fikande så idag dricker jag en liten kopp äckligt té, det var iaf. billigt). Efter en sjukt degig dag som aldrig riktigt startade, tusen snacks + min första amerikanska McDonalds-milkshake (men den smakar inte likadant som i Sverige :/) och några timmars kelande med SÖTASTE, nyklippta och nästintill hårlöse Jackieboo, hämtade jag upp Julia, droppade off henne vid CCD, hämtade upp henne igen, lyssnade i 20 minuter på hennes gormande (nä, jag överdriver inte) över (f.d.?) bästisen Melanie och lämnade av henne vid dansen.. puuuaarghjgd, världens fight blev mellan de två idag, så nu pratar de inte med varandra och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på imorgon när skolorna är stängda (har ungen aldrig en normal vecka?) eftersom den planerade play daten uppenbarligen gått upp i rök.. Och det värsta är att jag vet exakt hur det var när man själv var tio år & bråkade med kompisen.. haha, tur att den tiden är över trots allt. ;)

Problemet hur jag ska underhålla J imorgon utan att spendera 12 timmar framför tv:n kvarstår dock (iih men idag såg vi nya Hannah Montana-avsnittet, braaa vare! ;)..



Misslyckat försök att glamourize dagens sunkoutfit (yep, det är såhär jag går omkring), JACKSON BEBIS <3

Okeeej, dags att hämta upp J igen.. och sen är det bara två dagar kvar till heeelgen :)

/M

Plutten

Alltså, kolla!!

http://athousandthingsbook.com/
Han är happy och free och gift med sin katt. Jag smälter.


79 timmar kvar.

/M

Onsdag

Inatt drömde jag att Moneybrother stod i min dusch och var förbannad för att han hade varit tvungen att sova i min säng.. mysigt att få besök av kända, arga svenskar, sådär! 

Okeej, dagen ser ut som följer; 

CHILLA (ingenting på den gröna att-göra-listan som min host mum skriver varje dag.. nice)
Staples?
Kolla på presidentdebatten (älska TiVo som inte är TiVo men nästan)
J kommer hem 15.15, sedan direkt till CCD (= kristendomsundervsning typ. Här läser man inte religion i skolan utan föräldrarna väljer ifall de vill att barnen ska läsa extra på eftermiddagarna..) och efter det direkt till dansen. 
Red Bank.. surprise surprise
 

Vädret har svängt om från sommar till svinkallt på bara några veckor och idag var det runt 30 F, alltså nollgradigt i celcius..(!) and I don't have a jacket. Problem. Dessutom är jag pank. Större problem. På fredag blire alltså förmodligen en tripp till Marshalls (typ outletvaruhus fast ändå inte) för att hitta något användbart att ha på sig nu i vinter.. 

TRE DAGAR KVAR TILL J-DAY! :)

/M


LIVE from DD

Jag pallade inte med Dunkin donuts igår utan tog en promenad istället (good job Maggie, ska dock erkänna att jag åt upp 250 g Marabouchoklad från IKEA alldeles innan, så egentligen blir summan av mina aktiviteter nog ändå en fet ONYTTIG-stämpel) men idag hamnade jag ändå här medan jag väntar på att Julia ska dansa klart.. men jag tror nog att killarna i kassan har saknat mig, och idag beställde jag bara en enkel hot chocolate och inga konstigheter så de var nog tacksamma också :D Puh, vad jag egentligen skulle komma fram till var att jag glömde kolla ifall min laptop var laddad innan jag åkte hit.. och det var den inte, nej. Yiha. Så förmodligen kommer jag inte hinna med mycket mer än att posta det här inlägget, och.. tja, nu vet ni. :)
Ikväll blire Zebu's, trevlig omväxling mot våra Starbucks-au-pair-gatherings, liksom. Hööörs!

/M

Tisdag

Hoho, fantasifulla rubriker ar saa min grej marker jag, men i allafall ar det tisdag idag och om ungefar 101 timmar ser jag Jason Mraz live.. men vem raknar, hoho. Formiddagen har spenderats med Malin, en svensk au pair, och hennes treariga hostchild.. soooot unge! Lordagen planerades ohye. :)

Och det var val allt. J's humor (alltsa inte med o, utan med den dar svenska bokstaven) har gatt upp och ner mer an vanligt de senaste dagarna men jag skyller (och hoppaaaas att det ar sa for annars checkar jag ut!) pa hennes mediciner. Pa torsdag ar sista dagen for dem och sedan ska nog allting bli som vanligt igen.

Nuuu ska jag till varan supermarket och handla mjolk, sjukt spannande, I know. :)


/M

Måndag

Idag har jag varit i USA i sju veckor och jag har fortfarande inte förstått varför denna nations befolkning på allvar väljer ut den dyraste, finaste ekologiska hundmaten åt sina chow-chows och sedan låter sina barn proppa i sig hur mycket chips och kakor som helst till lunch... idag var också första dagen Julia fick gå själv till skolbussen 150 meter bort, med villkoret att jag stod på drive way-en och tittade tills hon steg på bussen. She's growing up!

Och så igår då. Eller i förrgår snarare, naturligtvis var mina host parents försenade hem från bion så New York-tripen blev inställd och istället kollade jag på (..surprise?) film med G's. Lagom glad tjej.. MEN, igår blev det i allafall, fab, och här är dagen i bilder;

Först gick jag alltså heeelt själv genom halva New York (okej men typ tio block) för att möta upp två svenska + en finsk au pairer. Dock började vi på MoMA (aaawesome, jag funderar på att köpa årskort okej?), och jag inser just nu att minneskortet till 99 % består av bilder på konst..

Den här. Har jag sett. På riktigt. Sp3Ku, vad säger vi? Vaa? ;D


Och Andy Warhooool


Okej, planen var alltså IKEA. Fast vi åkte lite fel med tunnelbanan. Lite bara. Typ en timme eller så. Men det var lugnt. Vilse i Brooklyn alltså, det är ju chiiiill! Här är tunnelbanestationen vi gick av på... eh, en av dem.

Men seeen hittade vi till slut en shuttle bus som tog oss till IKEA och efter massaa svenska köttbullar och MARABOUUUU choklad (och nä, vi kollade inte på möbler..) var dagen slut och jag åkte tillbaka. Niiice (och bilder hade jag inte, nej, så ni får helt enkelt imagine mig framför köttbullarna)! :)

Och nu är det måndag och jag ska dansa & senare åka till Dearborn. Låter som en plaaaan..

/M

Sondag

Det ar fler och fler som kollar in min blogg och det ar ju skiiiitkul (och lite scary).. men varfor kommenterar ni inte, manniskor? ;)

Gardagens New York-trip forvandlades till hemmakvall i Lincroft men togs igen idag, dock har jag varken ork att skriva eller bilder att visa just nu sa det far bli imorgon.. for da ska den dar skitungen tillbaka till skolan om jag sa ska kasta ut henne genom dorren (nera, det ska nog ga bra anda..)! IKEA Brooklyn & ett antal tunnelbanetag blev iaf, en helt otroligt bra dag. :) Oooch dessutom tog Jackson sin huntraningskurs-examen idag, och eftersom jag missade detta hogtidliga ogonblick spelade vardfamiljen in hela kalaset pa film. Han fick diplom & hade en riktigt amerikansk examenshatt pa sig, om ni vet vad jag menar? Amerika..

Vet ni en sak till? Idag fyller Carro ar. Jag saknar henne. Typ asmycket. Men hoppas du fick en faaabulous dag anda och nasta ar ska jag bannemig vara dar och supa ner dig och sa ska vi vara askalas tillsammans och prata om viktiga grejer som rymden och moonboots och rebusar och kulturhistoria och safaris och skithog och prinsen och tusen miljarder andra interna grejer tillsammans, bara for att du ar bast bast bast och det inte finns nagon annan som pallar med mig och tilloch med skrattar at mig nar jag ar sa dar riktigt jobbig! Puh, na nu blev jag nostalgisk igen och har jag verkligen varit tillrackligt for ett tag, sa nu ar det nog bast att jag tar en promenad. Haha :)

/M

Bara en sak till..

..jag var tvungen. Klockren.





men nuuu ska jag faktiskt göra mig i ordning, ciaao :)

/M

Lördag

Okej men asså va? Först tvingar alla heminredningsbutiker i hela Red Bank mig att gå in och bli kär i alla möbler, sedan tvingar de där tyskarna iväg mig till Monmouth Mall & ruinerar mig genom att dra in mig i massa butiker som råkar ha skitsnygga kläder.. och nu tvingar random svensk au pair i New York (okej inte random men jag venne om det är okej att name droppa) in mig till New York för att träffas?

Bara för att jag var deprimerad och rastlös och mådde skit häromdagen så ska alltså allting vara kul idag, huh? Huh?

Kvart över sju kommer mina host parents hem från bion med bilen. Fem i halv åtta går tåget jag (förhoppningsvis) ska med från tågstationen tio minuter bort and I better make it..

Okeeej och det var allt från en lagom förvirrad, sockerhög men trots allt ganska glad Maggieee idag, ciaaoo 


/M

When the night comes I'm still dancing

Varfor sitter jag har nar New York bara ar en timme bort?
Varfor tror vi svenskar att Sverige ar sa himla speciellt?
Varfor ar jag sa sjukt rastlos?

/M


Fredag

Vid sextiden igår hade fortfarande ingen host dad dykt upp & läget började bli kritiskt, så jag föreslog att vi skulle baka kakor (dessutom i en ancient blandningsmoj som varken jag eller J förstod oss på, men nu är jag expert på såna också. Tänk vad mycket man lär sig utomlands)..

..och efter att jag hade ätit upp halva degen (kommer jag någonsin lära mig? förmodligen inte) hade jag ont i magen resten av kvällen men kakorna blev iaf. bra. :)



Efter detta och ytterligare nån timme framför tv:n och Ned's declassified, en Nickelodeonshow som hon älskar och jag.. eh, inte är lika förtjust i.., slutade jag trots allt och åkte, inte till Staples utan till random "75 % rea-affär", ett märke jag aldrig hade hört talas om men jag tror många av Cubus' kläder kommer därifrån.. hittade en tröja + ett par byxor för totalt 10 dollar så vem bryr sig ifall jag aldrig kommer använda dem? TIO DOLLAR! ;) Sedan of course Target som ligger i närheten, hittade massaa nya tee's som jag behööver.. när jag blir rik, alltså om ca 11 timmar, DÅ NI. Då blire.

Julia är hemma idag igen, andaaaaaas.. men hennes farmor kommer några timmar under förmiddagen & då ska jag runt hela Middletown för att köpa mat & fler mediciner till henne. Det blir nog 90 minuters paus iaf, det behööövs. Jaja. Frukost nu för ms. J, sedan.. tv?

/M

Missforstand

".. and please take out the two breasts" sa min host mum till mig i telefon och undrade varfor alla pa kontoret borjade skratta.. de forstod visst inte att det var kycklingbrost vi pratade om. ;)

Klockan ar kvart i fem vilket innebar att jag har ca 90 minuter kvar av den har dagen... som jag verkligen inte borde klaga pa, eftersom Jules i stort sett legat i sin sang och kollat pa tv, med nagra avbrott for mat & mediciner. Men jag borjar bli sjuukt uttrakad, hoppas verkligen att nagot ar pa g i Red Bank ikvall.. eller sa aker jag till Staples istallet (en affar som har typ allt inom kontorsutrustning, den valorganiserade sidan av mig aaalskar det) & ursaktar eventuella onodiga inkop med att jag verkligen, verkligen behover lite fler kollegieblock i mitt liv. Ni vet.

Om 25,5 timmar far jag looon, om 26 timmar ar det helg! I. Can't. Wait. Funderar pa att aka in till NYC, men det aterstar att se.. nagot blire iaf, for just nu kanns Lincroft alldeles for litet.

/M

Musik

Bra eller inte, dessa sönderspelade låtar..

Ne-yo - Closer
Secondhand Serenade - Fall for you
Keri Hilson - Energy
Estelle - American boy
Pink - So what
Rihanna - Disturbia
Chris Brown - Forever
Coldplay - Viva la vida
Danity Kane - Damaged
Paramore - That's what you get


.. kommer förmodligen alltid påminna mig om september 2008, kvällar i bilen på väg till eller från Red Bank, och radiokanalen 100.3 :)

Antar att det är samma låtar som spelas hemma?

/M

Nebulizer, zopenex, albuterol, steroider och så en livskris på det

Okej, så här då va. Jag mår bra. Verkligen. Av alla au pairer som jag har snackat med har jag lätt bästa familjen, jag har hittat massa vänner här, Julia & jag börjar komma varandra allt närmare och det allra mesta går hur bra som helst.. det är bara det att jag har alldeles för mycket tid att tänka.. och jag börjar inse att jag inte har en aning om vad jag vill göra med resten mitt liv. :p

Trots att jag bara har varit här i drygt en månad (45 dagar för att vara exakt men vem räknar) har jag lärt mig så mycket - om mig själv, om USA, om mänskligheten i allmänhet (haha men jag överdriver aldrig, no no) och just nu är jag bara sjukt förvirrad. Jag vill göra så himla mycket & jag börjar inse att jag faktiskt är vuxen nu & måste deala med den där verkligheten, att det faktiskt finns en gräns för hur mycket som går att uppnå. Typ. Äh, jag vet inte vad jag säger, vi övergår till veckan istället va?

 Måndag & tisdag har inneburit myycket tv och ännu mer innesittande, eftersom Jules har varit hemma & försökt andas. Typ. Sjukt obehagligt med alla mediciner osv. om man inte är van vid det men min host mum har varit hemma (vilket dock är lite annoying eftersom jag inte riktigt jobbar, fast ändå jobbar.. man vet liksom inte hur mycket hon förväntar sig att jag gör) & det börjar bli bättre, både på Julias andningsfront och min astma-kunskaps-front. I tisdags var de dessutom lediga från skolan anyway eftersom det är judisk helgdag (som ju alla vet, såklart..), så på eftermiddagen var Melanie, Julias bästa kompis här & play datade. Och om man bortser från anledningen till detta så har de här dagarna trots allt varit ganska mysiga och det känns som att jag har kommit hela familjen men särskilt Jules, närmare. :)

Idag var det meningen att J skulle tillbaka till skolan men hon mådde inte bra så idag är jag själv in charge över alla dessa mediciner & en sjukling medan min host mum är på jobbet. Så vi sitter här i våra pj's, J framför tv:n och jag framför datorn, och chillar.. hade inte haft något emot en vanlig dag med sju timmars paus medan hon är i skolan, men för att vara ärlig är det inte särskilt utmattande. J:s föräldrar har till skillnad från många andra au pairfamiljer ingenting emot att hon spenderar dagen framför tv:n, så.. det är väl det vi kommer att göra idag. Igen.

Den 20:e oktober förväntas jag förresten ha läst en bok om en dansare/koreograf, helst en comtemporary sådan, samt skrivit en tresidig uppsats om boken + vald person, för danskursen. Jag funderar ärligt på att fejka ihop en svensk bok om en svensk påhittad dansare, tror knappast hon kommer att kolla upp det, och skriva en uppsats om den.. Det borde gå?

Okej, stört långt inlägg men måste bara lägga in några bilder från i söndags, när vi åkte (alldeles för långt, South Amboy ligger 40 minuters high way ifrån Red Bank, något som mina kära tyskar inte insåg när de googlade "roller rink") rullskridskor på riktigt traditional american vis. SJUKT KUL!




Svårt med ljuset, ja.. första bilden var ett papper vi fick signera för att garantera att vi inte tänkte stämma dem ifall vi trillade, typ. We're in America for sure..

Oooookej, det var nog allt. Och just det ja, om några veckor åker vi till Washington är det tänkt. Över en helg, för att kolla läget inför valet och sånt.. stay coooooooooool. :)

/M

Onsdag

Haha, ibland angrar jag lite att den har bloggen went public. Neej, det har ingenting med dig att gora, Mawnsie, och Tilla, sla inte ihjal honom for da kommer han inte till New York 4 ganger (eller 3) som han har lovat nu. Om han vinner pa sin skola. Typ.

Allting ar bra, pa riktigt, men jag har en Julia som inte kan andas hemma sa jag har inte riktigt.. prioriterat.. datorn. Imorgon ar hon dock tillbaka i skolan & da kommer en serious uppdatering. Promise. :)

/M

RSS 2.0