I'm under your spell

Fem låtar som beskriver mina tankar just nu:

Duffy - Mercy
Duffy - Mercy
Duffy - Mercy
Duffy - Mercy
Duffy - Mercy


Men annars är det lugnt, tack? Jag ska nog bara sluta... eh, tänka, tror jag.



/M

Hemma

Jag är fortfarande förkyld (men febern gick över, räddningen kan beskådas på bild 2 nedan ;) och alla mina kläder luktar ketchup (är det något jag inte gillar med McDo så är det ketchupen), så jag åkte hem för att få bete mig som en femåring ett tag (och dessutom fattade jag inte hur tvättmaskinen funkade). Imorgon jobbar jag stängning, 15 - 01 typ, men om någon har fedt fest efter det är jag lätt på! ;D Är riktigt partysugen juuu..


Våxnäs:




För övrigt insåg jag just att jag åker till Österrike om en vecka.. hur glömmer man liksom något sånt?


/M

PÅ Våxnäs eller I Våxnäs?

Damn, jag hade tänkt hinna lyssna på Karlstadrocks ikväll & vinna Arvikafestivalbiljetter, men så blev det visst inte.. åker in till stan nu och sover på (eller säger man i?) Våxnäs några nätter. Only a pussy sjukskriver sig för lite feber, right?

Så, see ya @ McDonald's (en cheeseburgare kostar 12:- nu för tiden, nu vet ni och slipper skälla ut mig för att jag har höjt priset utan att tala om det. För så är det ju naturligtvis)..





















Jason och hans gympaskor hälsar!


/M

Stockholm

Just det ja, var ju i Stockholm också.. 05.49 fredag morgon gick tåget från Borlänge, men det var helt okej faktiskt. ;) Mammi stod i kö åt mig på ambassaden & jag hann dit i perfekt tid & slapp alla långa timmars väntan som folk brukar prata om - kom dit till kl. 9 och var klar redan halv tio. :)

Träffade några andra tjejer som också ska åka, var kul att prata med dem!

För övrigt var det precis så seriöst som jag trodde, man fick gå igenom säkerhetskontroll flygplats-style, blev hänvisad till en viss del av trottoaren som man skulle gå på mellan byggnaderna, och det var vakter överallt. Men samtidigt var alla sådär kletigt & kul amerikanskt trevliga och flirtiga och oooh-wow-ade över både mitt namn, min host family och att jag hade varit i USA tidigare (så var det när jag var i USA 2006 också, alla tyckte det var sååå coolt att jag var ända från Sverige och att jag dessutom hade varit utomlands tidigare! What liksom?). Så det var chill, jag överlevde och ska få mitt visum hemskickat nästa vecka. :)

Sedan åt vi goood libanesisk buffé & jag somnade på kulturhuset. Eeehe.


Imorgon jobbar jag egentligen öppning (06.30 - 15.30), men jag har feber och ont i halsen. What to do? Är det värt att slita ass-et av sig & förmodligen bli ännu sjukare, eller ska jag ringa redan nu och sjukskriva mig?

Peace and Love 2008

Jag är sjukt sjuk och har sovit femton timmar (sov totalt tre på två dygn, goood) så jag är helt mosig in my head. Men alla vet ändå att det är sjukt boring att läsa jättelånga dag-för-dag-beskrivningar fulla med internskämt, så det får bli en shorty beskrivning i siffror istället. Några av de bästa dagarna i mitt liv (inkl. massa vin och vodka och några festivalmisstag men det är chiiill ;), here it comes:

100 procent av kvällarna vi var där kom vi in på campingen utan band. Så klart (H)
4, antal personer som sov i Volvon. Det mysigaste, värsta och svettigaste jag någonsin gjort, tror jag..
548923 (minst) gånger jag & Lisa var inne i vårat (nästan) privata omklädningsrum/sminkloge/toalett. HAHA loved it, typ ingen annan visste om att den fanns, nice varee!
5 är antalet personer som XX har haft sex med (jaa det måste stå med även om ingen fattar nåt. ;)
1
person i vårt Volvocamp var nykterist (inte jag). Denna person äter fortfarande långsammast i Sverige (definitivt inte jag) och hade inte lust att prata kl. 07 på morgonen när jag var pigg.. vilken tur att han är en så bra kille ändå. :)
20 mackor med mjukost, minst, har jag ätit under dessa dagar.
10 000 fjortisar, som bara ville höra I'm Yours, hade vattenkrig och var allmänt hatade, ville vi döda på Jasonkonsterten.
10, minst, gånger började jag planera när jag ska flytta till Borlänge (mysigaste stan ever!). Någon gång blir det, for suuure.


 ... och Markus Krunegård vill man bara.. HA. Så fint att man blev tårögd, varför är jag alltid sist med att upptäcka bra musik? Bra kille!
... och Miss Li, wooow, trodde knappt hon kunde sjunga. Har aldrig hört något av henne (återigen, alltid sist, jag vet). Men ååh vad bra hon var. ;)
... och Hives har jag aldrig sett live innan, det var helt galeet,  men de var säkert bra om man nu inte blev nedtrampad var femte sekund? Hörde Walk idiot walk i allafall, goood!

... och så Jason. If it kills me. If it fucking kills me, vi stod nästan (nästaaaan) längst fram & det var helt underbart. Jason, Jason, Jason. Han set list var aaawesome, saknade bara några låtar (men de får vi väl höra på vårt bröllop istället) och han vara bara.. bäst. BÄÄÄST (läs helst inte Aftonbladets recension)!!
 



Sämst bilder, som vanligt med mobilkamera (utom de som jag snodde av Lisa, maha):





/M

Sing love, love, love

It. Was. AWESOME. Nu ska jag sova.

49 timmar kvar

Äh, vet ni vad?

Glöm allt jag skrev.
FÖR IMORGON ÅKER JAG TILL BORLÄNGE!

OM 49 TIMMAR SER JAG JASON MRAZ LIVE!

:)


Idag har jag ätit konstant, eller okej, jag har inte slutat än, äter fortfarande. Väntar på att det till slut ska ta stopp och jag nån gång ska bli mätt ( = proppmätt och illamående, något annat funkar inte på mig), men.. det har inte hänt ännu iaf. Så jag hoppas verkligen Jason gillar.. eh.. cirkelformade människor, för om det fortsätter så här kommer jag lätt hinna bli rund som en boll inom 49 timmar. ;)

När man är trött på att jobba efter bara två dagar

Från och med imorgon är det mycket möjligt att en sådan här skylt sitter uppe på McDonald's Wåxnäs:

"BORTSKÄMDA UNGAR!
Det är fruktpåsen som innehåller äpplen OCH VINDRUVOR, inte era smaskiga äpplepåsar (som ni kan välja istället för mumsiga morötter, för heja, nu kan man få sitt HappyMeal enligt tallriksmodellen), och man KAN inte få fruktpåse och pommes frites (om inte snåla mamma vill betala en tia extra, och det vill inte mamma, fatta!), det som ingår är smaskiga fucking äpplen, UTAN fucking vindruvor!"


Färgglatt målad och pedagogiskt tydlig, så klart. För barnen är trots allt McDonald's viktigaste kunder, och vi vet ju alla hur viktigt det är att tidigt etablera en kundrelation där barnen förknippar McDonalds med något positivt... (ja, det står så i våra introduktions-kit. Bland mycket annat).




Alltså. Jag gillar barn, jag gör faktiskt det. Bara inte... just nu (och så är det ju det där med hur-man-beställer-plusmeny. Men det vet ni redan, va?).

Att sno saker

Jag var sex år, eller kanske sju, och hade följt med mamma för att handla. Precis som vanligt ville jag ha godis - och precis som vanligt på vardagarna sa mamma nej. Så i ett obevakat ögonblick, antagligen hade hon träffat någon-bekant-som-man-bara-ska-byta-några-ord-med, smet jag iväg till godishyllan och snabbt som en iller (säger man så? Jag är sämst på de där "blabla"-som-en-blabla"-uttrycken!) tog jag en godisfisk. En orange. Jag åt upp den innan någon hann märka något och smög sedan tillbaka till mamma.

Det gick bra tills vi kom hem igen. Sedan började jag gråta, grät hela kvällen på grund av mitt dåliga samvete, och försökte övertala mamma att åka tillbaka till affären för att betala. Det hjälpte inte hur mycket hon än försäkrade att det inte var så farligt och att affären nog skulle klara sig ändå, jag var helt övertygad om att för en sådan här dödssynd skulle jag stämplas som brottsling resten av mitt liv.

Mycket har förändrats sedan dess - idag stjäl jag saker till höger och vänster utan att bry mig. Alldeles nyss, till exempel, var det den här väldigt smarta "vad-som-har-hänt-händer-och-ska-hända-i-mitt-liv"-listan från Emma.. och inte har jag dåligt samvete, inte:


Nyss:
  • Skoltrötthet, nedräkning och klänningsshopping
  • STUDENTEN och BALEN
  • Festa och chill med vänner
Nu:
  • Jobb, jobb, jobb, med start imorgon
  • Två lägenheter, på Våxnäs och Norrstrand, att flytta mellan och krascha (inte trascha) i på nätterna. 

Snart:
  • PEACE & LOVE med min älskade, älskade Jason Mraz, the Hives, Manu Chao, Kaizer's Orchestra, Sahara Hotnights...
  • Ambassadbesök á la super serious.
  • Jobb, jobb, jobb

Och sen:
  • Jobb, jobb, jobb.. men SEN är det slut & jag har förhoppningsvis tjänat mer än jag har ätit för... ;)


Okej, nu fick jag lite dåligt samvete trots allt. Är det okej, Emma? Annars får du faktiskt ta och komma förbi på McDonald's och skälla lite på mig (det är inte klokt vad mycket man måste göra för att få sina bekanta på besök, asså)!

/M

Lycka, 35:- på Waynes

Oh, jag är en tragisk människa.






Söndag

Mamma planerar sin eftermiddag: "okej, nu ska jag kolla på filmen jag hyrde. Jag kommer nog somna efter en kvart, så då hinner jag sova en timme och sen får du väcka mig så kan jag börja skriva rent de där ITPA-testen."

Nu har det gått 20 minuter av filmen och jag hör henne snarka. Min mamma <3

(ITPA, fyi, är något typiskt talpedagog-ish som handlar om barns språkutveckling typ. Don't ask ;D)


Saker jag verkligen vill ha just nu:

soyalatte från Wayne's.
alla mina miljarder papper (de blir fler och fler, I swear!) färdigskrivna och klara.
ett städat rum.
soyalatte.
soyalatte.
soyalatte.

Jag måste nog åka in till stan.


/M

Min man




4 dagar kvar :)

Mad world

Det här, helt seriösa, blogginlägget gjorde mig riktigt rädd:

"Jättebra tips! Sov alltid på vänster sida, för att det hjälper magsäcken att smälta maten bättre. Eller om du måste ligga på rygg sov med en kudde på magen, det trycker liksom in magen."


Vad är det för värld vi lever i, ärligt talat? Den här tjejen talar även, som fucking uppmuntran, om att genomsnittstjejen i Sverige idag bantar första gången när hon är tio år.

Jag orkar inte.

Morr

Det är verkligen jätteroligt när skrivaren krånglar, alltså.
SÅ HIMLA KUL!

Jag har i allafall ignorerat 97 förfrågningar på Facebook nu. Vilken tur att jag fyller min tid med så meningsfulla saker..

Morr.

Hur man firar midsommar i Karlstad

Jag älskar vodka. Man blir underbaaart full men får ingen baksmälla, man blir alltid så sjukt smart när man dricker sprit och dessutom går det alltid att få tag på. Blir det bättre än så? I think not. ;)

Midsommar -08 är över och det var en braaa kväll ;) We started off med familjemiddag old style - grillning. Alla kom så klart med egna tips och råd vid grillen, var hungriga och trötta och stressade och det tog alldeles för lång tid..  precis som det ska vara, riktigt myys och jag åt mest som vanligt ;) Är det för övrigt någon annan än våran familj som äter chips till grillat kött? En gammal tradition som vi lärt oss i Fjällbacka!

Joooordgubbar blev det till efterrätt :)

Sedan drog jag in till Kroppkärr & Joannas sommarstuga (och åkte bara liiite fel, heh) där vi chillade, åt (ännu mer) chips & lekte "jag har aldrig..."
Också mys! Jag groggade min vodka med saft (som jag aldrig har tyckt om, jag är konstig jag vet) eftersom jag glömde köpa blanddricka i tid men det funkade skitbra... så nu vet ni. Intresseklubben antecknar, va?



Sedan drog vi vidare in till stan & paarty på Järnvägsgatan. ;) Jag lekte DJ men tror inte riktigt resten av folket uppskattade mina låtar (väldigt konstigt - 4 minutes och Gimme more, what's not to like liksom?). Det blev även en räddningsexpedition till torget - HANNA VI ÄGER! - och sedan blev jag förföljd av random guy (och hela hans gäng) hela vägen tillbaka till lägenheten ("men hallå, JAG vill inte ragga på dig, det är mina kompisar som vill att jag gör det!" "hahah men dåså, nu ska jag gå, hejdå" "men hallå! Har du pojkvän eller? Vill du ha öl? Kom och efterfesta med oss dåå!!" "Hejdå" "MEN HALLÅ! JAG VILL JU INTE ENS HA DIG! HALLÅ!!"). Aw, plutten <3

När jag är full blir jag antingen sjuukt trevlig/flirtig, eller jättedissande, har jag kommit fram till. Frågan är varför man inte kan styra över det själv lite bättre.. (eh, anteckna det också, tack)?


 

Ang. tredje bilden, jag behööövde verkligen godis.. "okej, jag röker inte, men jag ska i alla fall bli FET!" det var logiskt då, jag lovar ;)


Och Jocke, ifall du läser detta - förlåt för att jag alltid blir arg på dig när jag har druckit, haha!

Nu ska jag fortsätta fylla i alla tusentals papper till Ambassaden.. av någon anledning verkar de bara bli fler och fler, suck. Joanna skrämde för övrigt upp mig igår med att de tar alkotest på alla som kommer dit och i det tillstånd jag då befann mig i så trodde jag så klart på henne.. skitunge! ;)


/M

Glad midsommar! :)


Vaknade i morse av att solen sken in genom fönstret, och trodde för en sekund att detta skulle bli en fin dag (weatherwise, alltså).

Men så insåg jag att det ju faktiskt är midsommarafton - och visst, nu regnar det.

Men det är så det ska vara! ;) Tänkte ändå ta en lång promenad (alltså hallå, vilket cheezy inlägg. Först värsta beskrivningen av hur jag vaknar upp av solen, och nu ska jag liksom gå en regnpromenad? Excuse me, jag är ingen romantiker egentligen ;), because jag har massaaa ny musik i mobilen. We like.

Kvällen/natten kommer att spenderas på Kroppkärr och diverse andra ställen.. haha. I totally feel the pepp, hoppas ni också får en smokin' kväll!


/M

We sing. We dance. We steal things.

Sjukt oproduktiv dag, detta. Jag har suttit i typ fem timmar och tänkt "okej, nu måste jag verkligen börja fylla i de där visumpapprena."

Men sen kommer jag, varje gång, på hur otroligt nödvändigt/viktigt/intressant det är att lyssna igenom alla ringsignaler på min mobil. Eller kolla igenom vimmelbilder på efterfesten. Eller äta ännu en portion glass bara för att ingen är hemma och ser mig. Eller kolla ifall testbilden på tv:n fortfarande ser likadan ut som den gjort de senaste 50 åren (antar jag), eller koreografera ihop en diagonal (ifall jag nu skulle ha användning för den inom de närmaste dagarna, liksom), eller...

Ni förstår. För övrigt ringde en kompis (som jag inte har hört av på läänge) mig idag, för att han hade hört Jason Mraz på radion & tänkte på mig. :) Och DÅ kom jag på att jag ju faktiskt var tvungen att ladda ner det nya albumet (som för övrigt heter We sing. We dance. We steal things, coolaste titeln ever) så att jag kan lyssna på mobilen och inte bara på youtube..

Men vadå, det där amerikanska-ambassadör-folket förstår nog. Känns som ett ställe där lättsamma, easy going människor jobbar, visst?

/M

Fotboll, Cultural Care och annat värt att nämna

Gårdagen.. vad ska man säga.. innehöll mycket känslor? ;) Några tårar, en hel del skratt och framför allt en massa frustration över det faktum att jag inte röker längre.. eh? Tårarna berodde naturligtvis på fotbolls-EM och det faktum att Sverige spelade som sopor, något som till och med jag insåg, så visst var Ryssland värda sin vinst? Vi hoppas på bättre tur i VM, det är bara två år kvar! ;)

Efter fotbolls-turned-depp-kvällen (och ungefär tio kilo tyngre efter alla chips och popcorn) träffade jag dock Lisa & people på (...guess what?) Arenas uteservering så klart. Och sedan hann vi faktiskt med både mitt älskade hiphop afterparty, som dock var rätt ovärt och folktomt, och diverse analyser innan vi kom hem till VÅRAN LÄGENHET på Norrstrand. :)

När jag kom hem för någon timme sen hade jag fått brev från Cultural Care med mina visumansökningshandlingar (långt ord hey). Gissa när jag ska dit? Jo, den 27:e juni klockan noll nio fucking noll noll!
Det innebär alltså att jag måste ta ett tåg från Peace and Love klockan 05.49 på fredagsmorgonen och under denna resa förvandlas från (förmodligen) berusad och halvt galen festivaldeltagare med andnöd p.g.a. Jason Mraz, till en mogen, intresserad och framför allt seriös blivande au pair-i-USA. På tre timmar. Good luck Chuck.

Men äh, det ordnar sig. :)


En vecka sedan studenten
7 dagar kvar till P&L!


/M

Onsdag


Ny favoritdrink, yesaah:



Ibland tar man egna bilder. Ibland snor man hänsynslöst från Vicci. ;)


Och idag då? Fyra timmar på stan med Lisa, och inte ett enda par ballerinaskor köpte jag - det är ju skandaaal, som en viss person skulle ha sagt.. Meen, vi hittade snygga harembyxor, jag fick the key till lägenheten jag ska låna i sommar, och så klart min älskade latte. En väldigt bra dag ändå, med andra ord. 8)

Nu borde jag verkligen byta om.. vet dock fortfarande inte riktigt hur kvällen ser ut.
Varför förstår inte mina vänner att street danceuppträdanden på Arena slår boring fotbollsmatcher anytime? ;) Äh, något lär det bli!



/M

Min tatis

God morgon.
Just nu sitter mamma och lillebror på sjukhuset för att för tredje gången kolla upp brorsans hjärta med ekg, och idag får vi förhoppningsvis till slut veta på riktigt hur det ser ut... hoppas hoppas hoppas allt är som det ska. :S



Min vapendragare/tatis Måns styr (på egen begäran) dagens outfit:



Shorts: snodda från fhk
Hood: Svenska Akademien
Sjal: från Matilda

+ ett allmänt snyggt utseeende, allt toppat med en touch of daft punk (ja, det var hans egna ord)

Bilden är för övrigt tagen med webcam, to bring back some sweet memories från.. säg, sjuan. Gotta love it! Och än en gång: ja, vi är alltid seriösa. Alltid! ;)

Nu ska jag åka in till stan, Waynes soyalatte väntar på mig. Ikväll blire parteeeyy!

/M

Bella Luna

Jag älskarälskarälskarälskarälskar den!




I'm just a singer - you're the world
All I can bring you is the language of a lover

Bella luna, my beautiful, beautiful moon
How you swoon me like no other

Att softa the right way

Nej, mr Anonym, det blev ingenting ikväll. NÖJD NU?

Jag & fågeln-Roger-lover no. 1 softade BT (Big Time, duuh) på en kulle på Sandgrundsudden istället. Det blev ingen grillning, men strawberry daquiri, fruktsallad, chokladboll, melon och jordgubbar.. mysish (och blåsish)!

Hmm.. insåg just att alla mina msn-svar de senaste tio minuterna varit antingen "nämeeeen" eller "haha mm." Om det nu beror på människorna jag pratar med, eller att jag är sjukt trött, kan vi nog låta vara osagt.. men faktum kvarstår, jag borde logga ut härifrån. Typ nu.

(och nej, idag blev det ingen dagens outfit. Jag förstår att det känns hårt, men.. hang in there. Försök i alla fall...)


/M

Tisdag

Det där med förnekelse, ja.. nej, jag orkar faktiskt inte. Det får ordna sig på något vis - det brukar det göra.

Jag skickade just iväg the longest e mail ever till min host family, the Glynos, ni vet. 62 dagar kvar.. I can't wait. Att få komma härifrån, starta om på nytt, träffa nya människor (jaa, jag tjatar alltid, jag vet ;), få se en ny kultur, få bli någon annan som ingen vet något om. Det ska bli underbart.

Men åh vad jag kommer att sakna er..

Okej, det här var ett konstigt inlägg. Jag skyller på den där kaffemaskinen (kaffekannan är som en termos, så det är hur lätt som helst att brygga tolv koppar och sedan.. dricka lite då och då :). Koffeinkick I love ya!

Haha, nej nu ska ms. wicked ta en promenad. I kväll blir det (om allt annat fuckar upp sig) grillning/jordgubbar/mys med Vicci - cause she's my man. :)

/M

Une cigarette de minuit

.. jag skiter väl i skönhetssömnen.


Hade detta varit för en vecka sen, hade jag tagit ännu en sån där fjantig tankepromenad och kedjerökt ett helt paket Marlboro.


Men guess what?
Jag har ju slutat röka.



Fan.

Get out of my head!

Lista

Det blev inget vin. Jag sitter här och tänker istället (wooaah, tjejen kan tänka!). Nej men ni vet.. sånt där man klarar av att låta bli att tänka på innan klockan blir sent, eftersom man egentligen inte vill tänka på det. Grejer man inte över huvudtaget borde bry sig om, men som ändå påverkar en så sjukt mycket. Saker (och människor) man inte kan hjälpa att man tänker på, fast man inte borde, och ställen man önskar att man vore på just nu. Suck.

Nej, det får bli 4 minutes på repeat ett tag (funkar alltid). Och denna aaascoola lista:


För 5 år sedan... var det år 2003, jag var 14 år och spelade teater i skogen med Solungarna.. som vanligt. Sedan började jag åttan och mitt knä totalpajade (shit, det är verkligen fem år sedan :O). Jag spenderade hösten på sjukhus & tvingade i mig Diklofenak som inte hjälpte ett skit.

För 3 år sedan...
skulle jag börja gymnasiet, såg väl inte särskilt mycket fram emot det, men åh vad bra det blev ;)

För 1 år sedan...
slutade jag tvåan, festade konstant (Vicci, Danne, jag och en viss brygga i Forshaga.. hahaha), var i Stockholm en del och jobbade på McDonalds, of course.

Igår... 
outade jag denna bloggen för "allmänheten" hahah. Jag mådde skitbra, vi var ute och sen åkte jag hem med Måns' superstek-ish bil. ;)

Idag... har jag också mått bra, ända tills det blev kväll och jag började tänka alldeles för mycket (vad hände med mitt positiva flow, liksom?). Men jag var på stan också, och på bio med Vicci, The Happening (som iofs inte alls var bra. ;)

Imorgon... ska jag förhoppningsvis träffa dendärpersonen, så att jag slutar tänka så mycket eller i alla fall får en.. förklaring, eller vad man nu ska säga.

Om ett år... har jag varit i USA i 9 månader och har en sommar där att se fram emot!!


Ja men som sagt, The Happening.. skitdålig film, ärligt talat. Don't see it!
Nu säger jag, Justin & Madonna tack och adjö.. skönhetssömnen ni vet.


/M

Dagens outfit (haha)

Okej, mina beloved mjukisar får följa med in till stan, men annars har jag nog lyckats hyfsat - jag har i alla fall duschat och kletat på lite mascara, det får räcka.

Nu ska jag in till stan (med buss, men min mobil is fully loaded med ny musik så jag överlever nog :) shoppa lite och fixa med några saker på jobbet. Sen blir det bio med en kompis :) Efter det är planerna oklara.. men något (som innehåller ordet vin, yesaah) lär det bli!


DAGENS OUTFIT (jag lovar, du vill verkligen veta ;):



There you go, komplett med ett stökigt rum och en smutsig spegel! (städa blir?)

Tröja - Madonna collection, H&M
Blått linne - Kanada
Gråvitt linne - LaBoom
Mjukisbyxor - InterSport <3





.. och så några bilder från igår kväll:




Nuuu ska jag springa till bussen!

/M

Måndag

Såå, nu funkade det att ladda upp bilder!

Jag har invigt min nya student-presents-kaffebryggare (eftersom jag är den enda här som dricker kaffe så hade vi tidigare världens minsta som bara kunde brygga en kopp åt gången, gick sönder var femte minut och dessutom bara hade ett evighetsfilter som innebar att all kaffesump hamnade längst ner i kaffekoppen, en aaning irriterande) och är inne på min tredje kopp. Det blir en bra dag med andra ord ;)

Gårdagen blev.. intressant, men kul! Vi började lugnt med uteservering och lite vin, sofisticated var bara förnamnet, men på något sätt slutade det ändå som det brukar när jag & Lisa är ute - en aning urflippat och alldeles underbart! ;) Efter att ha lämnat av Lisa (inser nu att jag inte har något minne av detta.. men hem kom hon, på något sätt?) och gjort ett tappert försök att bryta oss in på Max (de stängde tydligen klockan ett...) åkte vi hem till Forshaga och sov. Sex timmar senare skulle jag köra in min syster till tåget, haha. Men det gick det också!

Ytterligare några timmar senare (jag lyckades alltså somna om häremellan, väldigt ovanligt för att vara jag) vaknade jag (kl. 10.28) av att mamma via telefon bad mig köra ner henne och brorsan till vårdcentralen (mamma var alltså på jobbet, och jag hade bilen hemma). 10.30 satt jag redo i bilen, slängde in brorsis och hans träningskläder, hämtade upp mamma 10.32 och var framme 10.36. Applåder, ja tack. ;)


Idag blir det stan, om jag nu lyckas byta om från mina favoritmjukisbyxor (storlek XXXL), pyjamaströja och hoppa in i duschen. Allt sånt (ni vet.. att se ut som en människa och annat man brukade göra medan man fortfarande gick i skolan) känns liksom.. överskattat, på något vis. ;)


Dagens låt: Jason Mraz - Bella Luna
Bara tio dagar kvar!


/M

BALKVÄLLEN


Henrik & jag, Vicci & Pendar! :)




Jag, Emma och Marie. Fina tjejer, de där!



James Bond (aka Måns) och jag





Älskar mitt ansiktsuttryck här ;) Joanna och Jocke bredvid





Pendar och jag in the monster car :)



En underbar kväll :)


/M


Söndag

Jag har gått omkring hela morgonen och sjungit I'm Yours för mig själv, ätit Maltesers ("choklad på ett lätt sätt" ni vet) och bläddrat i Rosie (trädgårdsmagazine modell fancyfancy och DYR, som mamma tydligen har börjat prenumerera på. Jag vågar nästan garantera att hon föll för "tre nummer för bara 49:- och du får en vattenkanna i grön plast på köpet" eller något liknande, det vore ganska typiskt min mamma). Fortfarande är jag sådär töntigt rosaskimrande... glad :)

Igår kväll såg jag och Lisa (och alla djungelvrålen) på fotboll och Rent hemma hos henne och sedan åkte jag hem och soooov. :) Ikväll blire utgång, jag har fått massa lön + semesterersättning som jag helt hade glömt bort, which means att den här kvällen kan bli sjukt lyckad ;)

(och egentligen fanns det nog en mening med det här inlägget, men jag glömde tydligen bort den. Hmm... ;)


/M

I feel good

Just nu är jag inne i något slags underbart flow - ni vet, sådär när man bara mår bra. Så nu skiter jag i ifall det här är ett smart drag eller inte, & låter my blogg go public. Till er som faktiskt känner mig - välkomna. ;) Och till er andra: please, don't judge me... hahahaha.

Idag är jag lycklig. Idag har jag insett att jag är färdig med gymnasiet, att jag överlevde & att jag till och med fick motha-fuckin bra betyg (vem bryr sig om ifall man förtjänade dem eller inte?)! Nu är det slut på pluggandet, man slipper alla de där människorna man inte vill träffa, och kan foka på att ha ett underbart lov där man umgås med dem man tycker om! :) Det känns så himla bra. Jag orkar inte ens tänka på det negativa, just nu vill jag bara vara lycklig, se på fotboll och vara tjockis! Cause I deserve it..

Igår var det äntligen bal, och det var.. alldeles, alldeles underbart. Jag hade verkligen en awesome night! Alla var så.. fina, och så glada, och allt var bara så.. bra! :) Vilken kväll! Allt var perfekt...
Senare blir det bilder också, det funkar tydligen inte nu..

För övrigt är det nu 41 timmar sedan jag rökte (om jag har räknat rätt. Min hjärna är champagne/vodka-skadad for life men vem bryr sig ;) och det känns sjuukt bra! Rökte inte på hela balkvällen och I looove it. I love it.
(och jaa, jag kommer att tjata. Jag kommer räkna dagar & timmar, för jag är så sjukt säker. Och stolt. Detta ska gå!)



En sak till - den här låten (bland så många andra) kommer alltid att påminna mig om trean, sena arenakvällar och en underbar tid!! (tänker man, nu i efterhand...):



Älskade vänner i sp3ku, vi klarade det! Det är över nu!!
Nu ska vi bara må bra...

... och ta allting med en nypa salt (eller typ.. en hel burk?)


/M

The time of my life

Det har varit helt underbart.
Och lite hemskt.

Men mest bara underbart. <3



Bilder kommer, I swear!




/M

Fler utekvällar var det..

Just det ja (mycket skrivet idag, jag har tusen andra saker att göra men det går inga bussar in till stan så jag får slösa bort tiden här ist ;), vi var ju ute i måndags också, har inte skrivit något om det.. annat än ett pinsamt hej-jag-är-sjukt-packad-och-skriver-allt-jag-tänker-på-inlägg, heh.. det handlade mest om hur mycket jag tycker om Pendar, hur snäll hans mamma är, att jag gillar min mammas müsli mer än glass och att jag.. just det, var full.

Men det var faktiskt en jättekul kväll ;) Jag, Lisa och Viktoria var först (ehm, minnet här..) jo just det, på pråmen och halsade lite (host), sen gick vi till ankdammen där Pendars klass hade klassmiddag. Egentligen skulle vi bara hämta en tröja som jag hade glömt i hans ryggsäck men det slutade med att vi satte oss och drack vin lite längre bort, jag fick fem kineser på halsen som ville ta kort och grejer.. lite halvt obehagligt sådär.

Sen åkte vi i alla fall till tjärn och.. aa, nu börjar det bli suddigt..? Jag träffade i alla fall Marie och Emma och gjorde antagligen bort mig ganska rejält. Men de känner mig.. Så frågade jag Carl om cig och berättade för tusende gången att efter studenten ska jag sluta röka. Gösta lovade att bryta sönder alla eventuella cigaretter han såg att jag hade efter det, känns tryggt haha!

Lite mer uteservering (Arena.. väl?) med Pendar och Johan, sen McDonalds (hahah, också kul!) och sedan fick vi skjuts hem av Pendars mamma (därav mitt lilla kärleksutbrott på honom & hans mor i det numera raderade inlägget.. eh)

             

Det var nice.

Nästa gång jag skriver här har jag tagit studenten.


Hjälp.


/M

Fotboll

.. yes, det är sant - JAG skriver ett inlägg om fotboll. ;)

Vi var på Score igår, chillade, åt buffé (YUM) och såg på Sverige - Grekland (2-0!! men det visste väl alla redan?). Sjukt myys. Jag, som inte kan någonting om fotboll, drack mest bara öl & rökte, men det var kul ändå ;) hahaha, världens bästa stämning, när Sverige gjorde mål blev alla på alla uteserveringarna helt gaaalna och bara skrek, helt sjukt !

Sen var vi på tjärn, också nice.. :)



/M

Onsdag (EN DAG KVAR)

Just nu är det inte kul att ta studenten.

Just nu börjar man fatta hur mycket man kommer att sakna alla, så klart man kan träffas ändå men det kommer aldrig bli samma sak. Och sen åker jag. Just nu känns det helt galet, varför ska jag lämna alla mina vänner här?
Vad finns det i USA som över huvud taget kan vara bättre än människorna här?

Just nu vill jag att det ska vara onsdag den 11 / 6 för evigt.

För övrigt.. någonting som är lite off stage, men skit samma. Let's get it out there liksom.. på torsdag ska jag sluta röka. Fem i tolv på studentnatten ska jag ta mitt sista bloss, ever. Och det ska gå bra!! För, ärligt talat... rökning ger cancer, hjärtsjukdomar, sämre kondis, ful hy, finnar, illaluktande händer & det är sjukt dyrt. No moe smokin, bitches!

/M

Måndag

Jag tänkte verkligen gå upp tidigt idag, hinna med 11-bussen, fixa massa grejer på stan och sedan ääntligen kunna chilla lite, tagga ner (och upp) inför torsdagen & fredagen. Men.. det blev inte så ;) Äh. Jag tar nästa buss...

Jag har i allafall bytt profilbild, det var väl produktivt av mig? (hahaha)

Kom att tänka på en annan sak också. Jag har alltid tänkt att efter studenten ska jag "offentliggöra" denna bloggen, alltså för mina vänner osv. Men nu vet jag inte.. Okej att de närmaste nog vet det mesta ändå, men detta (trots allt flummande & svårförstådda små fylleinlägg) är ändå rätt personligt, för mig. Jag vill ju kunna skriva som det verkligen är, som jag verkligen känner, i allafall i USA, men.. äh, i så fall kan man lika gärna ha en dagbok? Men alla bekanta, ni vet de där som man känner men inte känner, det kan nog hända att de får en helt annorlunda bild av mig ifall de börjar läsa här.
Eller inte. I don't know..

Vad tror ni, främlingar som hittat hit? (don't be shy, jag ser ju på statistiken att ni är ett antal! ;) Tänker ni på vilka ni skriver för? Tror ni att era vänner ser er annorlunda på bloggen jämfört med i verkligheten? ANSWER ME ;)


/M

They hate you if you're clever and they despise a fool










Jag älskar den.


Söndag

Hmm okay, let's see..
Först - kulturresan ;) Vi åkte alltså runt i hela Värmland i tisdags och kollade på konst, stadsmiljöer och annat kultur-ish, sista resan med gänget liksom (även fast typ halva klassen skolkade). Det var varmt, det var långtråkigt och mycket av det var rätt ovärt - men ändå, det symboliserade på nåt vis våran klass. Och de här tre åren. Och kulturinriktningen.. och så ;)

Igår jobbade jag öppning  - Orwak! <3 .. lagom kul efter att ha sovit max tre timmar natten innan, men på något vis gick det (och jag börjar känna mig jättegammal som har jobbat på McDonalds i över två år, är fortfarande van vid att vara liten & okunnig och nu är man helt plötsligt värsta veteranen!). Sedan grillade vi vid Sandgrundsudden men jag var så opepp så jag åkte hem tidigt. Och idag har jag jobbat igen, men bara 12-19. DT 2:an + glass = DÖ.. men nu är denna dagen också slut och nu jobbar jag inte mer förrän efter studenten. Det är ju helt galet. Helt sjukt. JAG SKA TA STUDENTEN, jag fattar det inte. Jag har räknat ned dagar i ett halvår och nu.. nu är det på riktigt! 

Right now I funderar på att åka hem till Måns & betala tillbaka alla pengar jag är skyldig honom för P&L-biljetten. (JASON JASON JASON!!). Eller så tar jag ett bad & låter honom lida av pengabrist några dagar till ;)



Måns @ Älvkullen.. som han för övrigt tar studenten från om FYRA DAGAR!!! (fast en timme efter mig, mohahah)


Fredag

Förnekelse is my new best friend. Igår var jag.. hemma. Och.. såg på film. Och grillade. Och sen somnade jag tidigt, nykter, sov mina tio skönhetstimmar och vaknade upp med ett strålande léende...
Deny deny deny, baby.

Nu ska jag in till stan och fira en kompis. Sen är planerna oklara, men en tur till Pråmen, en (inte min) klassmiddagsefterfest (typ ;), eller Arena är några options. Imorgon är det öppningstid (börjar 6.30) på McDo, men vadå, kan chefen så kan jag. Det är kul att jobba full, vare nån som sa..
Eller så tar jag det lugnt ikväll. Say what? (ärligt talat, skjut mig?)

I torsdags var vi på Värmlandsresa med klassen.. också en upplevelse, men det tar vi någon annan gång cus right now I need some määjk öpp. Ikväll ska rocka!

Deny deny deny.




/M

ERASE AND REWIND

erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind erase and rewind


Åh herregud vad är det för fel på mig egentligen?

Panik panik panik.
Tack och lov att jag flyttar om 2,5 månader, jag pallar inte det här längre.
Alkohol, visst var det så att spriten löste alla problem? Oooh, the irony.  
Och den här gången är det bara mitt eget fel..



Åtta dagar kvar

.. och frågan alla vill ha svar på är "hur mycket alkoholist är den där bruden?" Mehehe, nerå. Men det är åtta dygn kvar till studenten och jag planerar att spendera dem på precis samma sätt som jag har spenderat de föregående veckorna: antingen dyngrak (kvällarna) eller bakis (dagarna).. så slipper man tänka på allt annat.
För alkohol löser alla problem, visst var det väl så? 8)

Anyway. I måndags var vi alltså uppe vid en friluftsgård (eh, säger man så?) och brände upp alla anteckningar & block från trean. Deeet var nice! ;) Och så söp vi, såklart haha, sjöng "it was a crocodile"-sången (<3), kollade paddor, dansade vals och sånt där annat man brukar göra på måndagkvällar.. mys var det, men sen kom alla mygg så vi cyklade (...jag blev skjutsad..) hem vid tolvtiden. Och FORTFARANDE var det varmt, och ljust, det är sommar det! :)

Dagen efter, igår alltså, åt vi klassmiddag på Plaaaaza, trerätters ;) Och ifall jag inte hade supit upp de flesta av mina hjärnceller, hade jag kanske kunnat tala om vad vi åt, men nu.. eh? Eller jo, förrätten var någonslags löjrom/rom-mojs med ruccola typ (haha, låter ju såå gott, inte ;), och sen fick vi potatisgratäng & kött till huvudrätt. Såå var det ju, haha. Till efterrätt någon slags limesorbet(?) med blåbär typ, lite underligt.. men det funkade!

Sedan (och innan..) drog vi vidare till uteserveringar & drack mer vin, och.. ja. Ni vet. Mysig kväll i allafall!

                      
Desserten.. resten glömde jag att fota, haha.


/M

Tisdfg

På tisafar super man också!
Varfr skriver ag här när man är full?


i WANT YOU.


di hade klassmiddag





/M

Måndag

PÅ MÅNDAGAR SUPER MAANN! :D

Vicci, Pendar, Måns, Matilda, Sarah & jag. Sisugården. WOOAAAH!
Vi brände böcker. & drack vodka.


Nu ska jag sovaa. 
10 dagar kvar (9?)


/M


RSS 2.0