Söndag

Oj vilken fucking awesome dag jag har haft och oj vad allting ändå känns för jävligt just nu.

Vi tar det imorn, va?

/M

I had to fall to lose it all, but in the end, it doesn't even matter

Nyss: Monmouth Mall, godis, oljeindrankt lunch, Johanna kopte harborste (yes, det var stort), hem for att sucka lite over att jag ar en sa materialistisk manniska som gor av med all min lon pa grona mjukisbyxor och en christmas outfit, fika pa Starbucks.. telefonsamtal fran min host dad som ganska sa-dar-helt-apropa talar om att de sitter pa sjukhus eftersom Jules inte kunde andas pga. sin astma. Tydligen ingenting farligt, tydligen hander det lite da och da, uppenbarligen fick jag panik anda..

Nu: akte hem igen for att vara hundvakt eftersom the G:s ar kvar pa sjukhuset.

Snart: Imorgon ska vi vara sjukt amerikanska & aka roller blades i en inomhusrink, jag & alla tyskar. Bilder blir... och sedan ar helgen slut igen och sa ar det oktober?! Tiden gar galet fort..

Linkin Park - In the end (som av nagon anledning spelas av alla radiokanaler om och om igen just nu)

/M

Lordag

Myyysig fredagkvall pa Starbucks + 11 timmars somn, nu ar fragan vad man gor av den har lordagen? Jag ar galet sugen pa Djungelvral och saknar helt plotsligt sommaren -08 mer an vad som borde vara okej, men tyvarr har jag ingen mojlighet att fa nagotdera sa formodligen blir det Monmouth Mall istallet.

Vi far se..

Men forst en promenajx, yes, det kanns lagom nyttigt.

/M

Fredag

.. och om 8 timmar är det officiellt heeeelg, ååh nice. Jag. Vill. Sova. Efter en sommar med nattskift, som innebar läggdags vid 4-5 -tiden på morgonen och uppstigning strax innan jobbet började kl. 15, har min kropp fortfarande inte vant sig vid att gå upp 6.30. Lägg till två veckor med extrem jetlag och.. eh, ja just det, det faktum att jag är på andra sidan jorden.. och jag är förvånad att jag faktiskt ens vaknar av väckarklockan.

I allafall, innan jag för en gångs skull får sova ut (eller okej, det är väl ingen som tvingar mig att sitta uppe och kolla på tvåtimmarspremären av GREYS ANATOMY (!!) tillsammans med familjen G och sedan läsa halva natten, men..) ska vi se J:s pjäs som hon har övat på hela veckan. Från vad jag vet nu (att den innehåller cowboyhattar och en sång som handlar om råttor..) har jag höga förväntningar, inte så konstigt va? ;) Sedan ska jag vara social med några andra au pairer men sen, seeeen ska jag sooova.



Och jag är inte gravid, bara mätt..

Dagens väder: regn. Big time. Och det enda som var svårare än att få ut Jackkkkie på en promenad i det här vädret, var att torka av honom när vi kom in igen.. men till slut lyckades det och jag fick några tusen hundpussar på köpet <3
Haha, jag är medveten om att min au pair-blogg handlar mer om Jackieboo-loo-love, men trots allt spenderar jag & Jackson varje dag med varandra som enda sällskap.. Inte konstigt att man påverkas. Vov.


Nuu ska jag måla klart mina naglar (jag tröttnade förut efter en och en halv nagel & åkte istället helt själv på en international student exhibition på Brookdale, dock sjukt ovärt, punkt slut), dricka lite mer kaffe och sedan är det nog dags att hämta upp ms. J igen. :)

/M

J.A.S.O.N

Jaha. Nähä. J:s bästa kompis' mamma ringde mig alltså för några timmar sedan och frågade ifall jag kunde passa hennes son, alltså J:s kompis' bror, i nån timme. Suuuure, sa jag och överlade lite snabbt med mig själv hur det skulle gå (eftersom jag vid det laget stod inne på Whole Foods och helst av allt ville bygga mig ett litet hus där inne och stanna för evigt), men till slut kom jag hem, rastade Jackson Hackson med en springtur runt kvarteret (han fattade ingenting och la sig som vanligt ner för att sova när vi kom ut, så jag blev smått stressad eftersom det finns roligare saker att göra än att städa upp hans olyckor inomhus, har dock inte hänt mig ännu tack och lov) & åkte iväg. Jag lovar, samma sekund som jag parkerade utanför deras hus ringer mobilen & mamman talar om att hon inte behöver min hjälp.

Wooho.

Så istället åkte jag till Thompson park som ligger alldeles i närheten av deras hus & gick en promenad ooooch dududud gissa vad jag fick syn på?

.. alltså, jag kan inte förklara hur mycket jag längtar. Det här kommer att bli tusen gånger bättre än första konserten, som var bland det bästa jag upplevt i mitt liv. Typ. IIIHHAKDFJKLSD I'm so excited!
Så sedan kunde jag inte riktigt vara irriterad längre..

Nu ska jag snart hämta upp J & en kompis från theatre week, imorgon är sista dagen och sedan kommer den stackars ungen åtminstone hinna andas mellan aktiviteterna. Ciao!

/M

Whole foods

Okej sahar da va, jag akte till Whole Foods och nu har jag helt plotsligt hopp om varlden och USA och ar annu mer overtygad om att ekologisk mat ar typ det basta som finns. Dessutom var alla killar som jobbade dar skitsnygga sa nu har jag lite hopp om amerikanska man ocksa, hoho. Nu ska jag vara barnvakt at Julia's kompis' bror, does it make sense? Vet inte men sjukt brattom har jag & forst maste jag rasta Jackie boy, kraaaam



/M

SÄG <3

Oj vad jobbigt det blev helt plötsligt när jag började tänka på alla 90:or som går i trean och fortfarande har studenten att se fram emot.. och ett helt år kvar på Sundsta att spendera med att vandra omkring i korridorerna, och bara ha kul och knarka kaffe, och träffa alla kompisar för att planera helgerna och analysera allt som har hänt sedan man sågs senast - för en timme sen.. Och chilla i biblioteket (och bibblan, hahah). Och gå till lektioner och lära sig om stenar och annat viktigt. Och ha prov. Och panikplugga natten innan. Och somna på lektionerna. Och gömma sig för såna-man-absolut-inte-vill-träffa. Och må skit. Och frysa ihjäl medan de väntar på bussen som alltid är sen och full. Och bara längta bort.

Haha oj vad jag saknar det. Och vad jag inte saknar det. Alls. Fast ändå.

Does it make sense? Inte fucking alls.
Det är nog bara för att det börjar bli höst..

Nu ska jag duscha, det är säkert bra.

/M

Now I'm speechless, head over heels

... och sen vände det, resten av onsdagen innebar;

  • 90 minuters slö-tv-tittande med min hostdad. "Look at him, he's toootally gay!", avhandlingar huruvida James Dean begick självmord och en update från min sida av 90210 (nya serien alltså, you gotta see it!) sammanfattar ganska bra och jag har nog aldrig skrattat så mycket tidigare - det säger en del, va? ;)
  • En host mum som kom hem och åkte och hämtade Julia + körde henne till dansen, vilket gav mig hela eftermiddagen ledig. Jobbtiderna igår var alltså 07.00-08.30, jag klagar iiinte
  • Familjemiddag old style
  • Dancing with the stars med live performances av JonasBrothers (Lovebug igen precis som på VMA men det var godkänt, särskilt när Joe började dansa.. <3) och Jesse McCartney (som fick godkänt - "he's not bad, that guy" - av min hostdad, inte illa!)  
Bigtime mys alltså, och även ifall den här morgonen innebar lite argumentation med ms J så gick det i allafall myycket mer smooth än igår. Yiiha. Känns som att det har vänt nu, allting, och börjar gå åt rätt håll igen precis som i början. Snart äre helg, återstår att se hur den ska spenderas.. men något lär det bli. :) 

Lovebug - Jonas Brothers

/M

Muuusik


Den 2:a december (för övrigt hennes födelsedag, hur jag nu vet det?) släpper Britney ett nytt album. Ryktet säger att detta är en av låtarna, vet inte om det verkligen är hon men sjukt bra är den iaf. ;) 


 

/M


Onsdag

Hello helvetesmorgon, eller helvetesvecka förresten.. nu har jag nog sett alla sidor av Julia & jag måste erkänna att det inte var exaaakt så här jag hade tänkt att det skulle gå till. Under mitt perfekta år. I den perfekta au pair-familjen.
Anyhu, efter världens bråk imorse tror jag åtminstone hon har lite mer respekt för mig och sååå skaaa det minsaaan fortsättaaaa, även om det är roligare att jaga varandra runt i hela huset & äta för många Oreo's än att behöva gräla..

JAJA! Trots att USA har det mesta har jag insett att de lider brist på kolsyrat vatten, men igårkväll under min jakt på en cowboyhatt (don't ask) var jag så irriterad på Lincroft, New Jersey's high ways och livet i allmänhet, så jag gick in på Target (vart annars?) och köpte nåt freaking overprice:at sparkling water i en stoooor flaska. Idag är det mitt vodkasubstitut (om man bara vill så..), och efter några liter ska jag nog klara av den här dagen också.. ;)

I eftermiddag kommer min host mum hem, och efter det kommer det G:ska hushållet nog att återgå till lite mer ordnade former. Förhoppningsvis även Julias humör.

Nuuu ska jag till A&P, en annan supermarket (där Chad Michael Murray-kopian #1 jobbar, måste försöka ta ett kort haha) och handla mat. Kvart över fem slutar J, sedan är det direkt till dansen & sedan är dagen slut.

I don't mind.

/M

Ibland..

Ibland klär jag på mig en stor vit t-shirt och ett par jeans och tycker att jag har klätt upp mig.



Ibland har jag ledigt och åker och tvättar en Mercedes-maddafakking-lyxbil (tyvärr tillhör den inte min familj men hallå, jag fick åka i den)!


Ibland har jag ännu mycket mera sjukt mycket ledig tid och åker till Target.



Och ibland (okej, jämt) handlar jag mycket mer än planerat på Target, idag till exempel pepparkaks-doftljus <3 och fler vita t-shirtar (som jag verkligen inte behöver?)... om några timmar ska jag hämta upp Julia från theatre week men just nu är Jackie backie boo enda sällskapet, och han ligger här och snarkar. Är det värt att väcka honom och tvinga ut honom på en promenad, eller borde jag bara joina & sova några timmar?

Suck, alla dessa svåra beslut! ;)

/M


Lose control

Hörde världens bästa danslåt (classic ;) på radion alldeles nyss, så jag måste bara lägga upp den här innan jag åker & hämtar upp Julia igen; 
 



Hörs tömörröw!

/M

22/9 (en månad hos familjen idag)

Yiiha, här sitter jag nu på Dunkiiis. Killarna i kassan vet tydligen alldeles för väl vem jag är (iofs inte så konstigt med tanke på att jag är här varje måndag-, tisdag- och onsdagkväll, alltid med min dator) och jag börjar misstänka att de på sina kafferaster (haha, kafferast när man jobbar på Dunkin' Donuts, hahahaah) analyserar mig, typ "tjejen som alltid kommer hit med sin orangea laptopväska och frågar konstiga saker om våra varor, kan hon inte bara nöja sig med en vanlig smoothie med yoghurt eller normalt svart te istället för decaf green tea, eller cappu utan sojamjölk? Och VARIFRÅN kommer hon, hon är ju inte härifrån.. overseas.. Canada? Yeah mannen så måste det vara, high five!"

Typ så?

Anja åkte hem för några timmar sedan.. känns surt, hon blev lite som en storasyster/kompis/europé-allierad för mig i det G:ska hushållet, och vi funkade verkligen skitbra ihop & hann med sjukt mycket.. kommer sakna henne bigtime :(

Hoo, vad var det mer jag tänkte säga? ...visste ni att i USA får man köra mot rött ljus ifall man svänger till höger? Det vet jag. Nu. Fast jag glömmer det. Typ jämt. Hoho.. dessutom var jag på danslektion idag (nu ska vi inte bara feel the floor, idag var det dags att FEEL THE AAAAIIIIR!!, sjukt spännande. Och så andas vi. Mycket.), men det var nog det mest spännande idag.  

Och juste ja.., jag hade en gång en vän. En vän med en en idé om att skriva brev till mig här borta i USA, old style ni vet, med papper och sånt. En bra idé, om den nu hade funkat?! HAN ÄR INTE LÄNGRE MIN VÄN!!

Men annars är jag lika lugn och harmonisk som vanligt, tack. ;)

/M

Looking for perfect, surrounded by artificial, you're the closest thing to real I've seen

Pa Target harom dagen kopte jag, apropa absolut ingenting, NeYo:s nya album Year of the gentleman. Kop! Ladda ner! Eller nat! Braa kille. :)

Jobbet idag; morgon som vanligt, sedan ledigt till kvart over fem eftersom Jules har theatre week i skolan denna veckan och ska repetera en pjas hela eftermiddagarna. Jag hamtar upp henne & hennes kompis i skolan och kor dem till dansen. Efter tva timmar (vid ett tradlos natverk pa Dunkin' donuts) hamtar jag upp dem, kor hem dem och sedan ar jag ledig for kvallen.. 

En arbetsdag pa estimated 90 minutes, jag sager inte nej.. addera en bytta cookie dough/chocolate chip ice cream i frysen och en temperatur pa namare 30 grader utomhus och svaret pa hur jag spendera foljande tva timmar ar ganska uppenbart. ;)

Men vi hors pa dunkin' donuts ikvall? :) 17.30 - 19.30 (alltsa 23.30-01.30 svensk tid, men vada, alla vet ju att somn bara ar ett resultat av for lite blod i koffeinomloppet) kommer jag vara inne pa msn, be theeeeere! :)

Och, ja.. pa fragan varfor jag inte anvander min barbara dator just nu, finns det egentligen inget bra svar mer an att det tar sa lang tid att koppla upp familjens natverk med min dator. Ja. Men jag ar inte otalig eller sa. Erhm.

Make it work - Ne-yo

/M

Söndag

Jag. Måste. Färga. Håret. Snarast.

Idag har jag stressat runt som ett annat freak, städat huset, tagit Jackson till hans valpträningskurs, tvättat, köpt kyckling på Dearborn 20 minuter från där vi bor, handlat annan mat på närmaste supermarket, träffat en svensk au pair (sjukt trevlig tjej!) på Starbucks, hämtat upp Anja från New York-tåget och.. det var det. Men det var mycket värre än det låter, jag looovar!

Vid tretiden kom i allafall familjen hem (host dad + Julia, min host mum stannar tills på onsdag för att fixa med allt) och Jacksonboo went toootally nuts av lycka. Som att han inte hade fått träffa dem på flera år och jag dessutom på något sätt hade varit ett dåligt sällskap? Skulle inte tro det va.. crazy dog <3

Jag har klippt lugg förresten, har jag sagt det?
Annars gör jag det nu. Jag har klippt lugg. Yep, jag & Leoni hade tråkigt en förmiddag och detta blev resultatet, men jag gillert! Okej och för övrigt är jag fortfarande förkyld med fet huvudvärk men funderar på att förtränga det & hitta på något med de tyska tjejerna ikväll.. time will tell.

Ha en bra ny vecka, peeps (oh, och Target var underbart igår, precis som vanligt)! 

/M

Target

Sitter här & argumenterar med mig själv ifall det är värt att åka till Target, my new best friend (tänk typ Åhléns fast stööörre, och mycket bättre ofc)..
 
Alltså, jag borde ju faktiskt inte åka.
Jag behöver ingenting egentligen
Jag är sjuk
Jag är trött
Jag borde inte slösa pengar på grejer jag inte behöver eller ens vill ha


Men jag vill.
För att det är lördag och ändå har de öppet till kl. 10 på kvällen.
För att jag kan se ut som jag just har gått upp ur sängen (and I do) och ingen skulle ens bry sig.
För att Target ligger en kvart härifrån och i det här landet reflekterar ingen över det sjuka faktum att alla är så totalt beroende av sin(a) bil(ar) att det faktiskt räknas som nära. 

För att jag kan, helt enkelt. För att det är sjukt fuckin convinient och jag är totalt lost and in love with hela stället.

Yes. Target is up! ;)

Lisa, förresten - Year 3000. Lätt bästa låten, ey?

/M

I love voicemail

Hade som sagt en shoppingdate med Steffi idag men efter ett lååånt samtal med Vicci på Skype insåg jag att jag är alldeles för sjuk för att orka med något sånt utmattande.. haha. Ingen feber, men min hals svider, mitt huvud gör ont och min näsa är täppt (och ifall familjen G hade varit hemma hade detta varit likamed dödssjuk, americans..).
Nåja, rätt omys i vilketfall, så jag ska nog bara vara hemma i eftermiddag och kirra movie night all by myself. I like. Ibland är det skönt att bara vara själv, göra ingenting och se ut som hejkomochhjälpmig, ni vet, och med chicken soup, kamomillté (som påminner mig ett té jag knarkade i somras, därför dricker jag det trots att det smakar skit) och lösgodis från Red Bank's fabulous candy store, kan det bli en riktigt nice eftermiddag. ;)

Men först bilder from my rooooom ..

/M

NYC

Jomen alltså, jag tycker det är helt okej att jag använder samma kläder när jag går ut och festar i New York City som jag redan har använt tusen gånger på Arena, i lilla Karlstad, i lilla Värmland. Aight? No pressure liksom.
 



I alla fall. Vi möttes på tåget (som för övrigt är sjukt överskattat, alltid försenat, svinkallt och allmänt äckligt men heja kollektivtrafiken, jaja), åkte in till stan (det är inte ens "New York" här. Det är "the city") & hetsdrack lite kaffe eftersom ingen av oss hade någon alkohol, haha. ;) Hann med lite pizza också innan vi drog mot en klubb där någon-kände-någon-som... ASCOOLT. Så vi dansade the night away (och på vägen tillbaka gick jag in i en nattöppen souvernirbutik och köpte flip flops för ungefär då dog mina fötter), skrattade åt diverse raggningsrepliker, tittade på folk och hann med sista tåget tillbaka. Awesome night! :)


"Look, it's the.. öh.. the trekants-house!" hoho  + random toalettvägg


Och eftersom jag tog igen allt jag har missat den här månaden when it comes to dancing like nobody's watching så finns det inte så många fler bilder.. några av de tyska tjejerna har dock ett antal på hur tre av oss startar upp ett helt dansgolv, så när de väl har vaknat ska jag be dem skicka över (anledningen till att jag varit vaken sedan kl. 9? Anja behövde skjuts till tåget. Yeah. Vad gör man inte?)..

Dagen ska alltså spenderas med massa kaffe + förmodligen Monmouth Mall med Steffi medan alla de coola au pairerna dygnade & åkte direkt från NYC till Six Flags.. heavy shit. Bergochdalbanor är dock inte riktigt min grej (och av någon anledning föll jag inte för argumentet "men Maggie.. det finns mycket mat där också!", vadå, känner de mig så väl?) så jag stannar i Lincroft idag och hänger med JacksonHackson.. yeah.

Lateeeeeeeer! :)

/M


Freeedaaaag

Har jag städat än? Har jag tagit en ordentlig promenad med stackars Jackson? Har jag tvättat Julias kläder som var det enda familjen G bad mig göra innan de åkte?

Nej.

Har jag kollat på tv, slappat vid poolen och ätit snacks tills jag mår illa?

Ja.


Oh my.

Meen, lite produktiv har jag faktiskt varit (eh?), fixade en resdagbok (resdagboken.se under namnet magdalenahallberg); jag, fast i lite mer familjevänlig version.. för alla som känner sig berörda. Nämner inga namn. Hoho.


/M

När man har köpt en kamera..

Gårdagen - jag laddade ner Skype. Jag pratade med folk. Jag fick hemlängtan. Jag drog med en annan au pair till BestBuy (typ SIBA) för att köpa en kamera. JAG KÖPTE EN KAMERA. Vi drog till Red Bank och Starbucks och träffade några andra au pairer. Jag åkte hem och hittade Anja som dansade omkring i sina nya emu:s (vi har varit runt i varenda affär häromkring för att hon skulle köpa ett par UGGs men det slutade med att hon spenderade alldeles för mycket pengar inne på Forever 21 <3 så det blev ett par emu:s som är likadana fast billigare). Vi hade girl talk och lyssnade på Duffy. Jag soooov.

Blah, noll inspiration till att skriva ett intressant inlägg om gårdagen, alltså. Dock lite planer inför min superlediga-börjar-redan-bli-uttråkad-för-sån-är-jag-helg: Städa mitt rum. New York partyyyyyy night. Six flags. Träffa Steffi & shoppa på Monmouth Mall. Och fotografeeeeraaa tralalala. 

Gårdagen:

 
Nena som var med mig på BestBuy, där vi blev påhoppade av tre olika försäljare som försökte bevisa att THIS camera var bättre än alla andra. Till slut köpte jag den här (Nikon coolpix something) för att den var snyggast. Sån är jag. Andra kortet Pia & Steffi. :)


 



Anja's emu:s, JacksonHackson, morgonens frukost söndagsstyle (ja det är fredag men who cares) med amerikanska pannkakor. Yum.



Ih, bilder blir hädanefter. Många. :) Nuu ska jag faktiskt börja städa (läs: tvätta alla kläder jag har köpt och hänga in dem i garderoben istället för på golvet.. life is hard). Ikväll blire Neeew Yoooork, woaah!

/M


Torsdag

Jag trodde för ett ögonblick min host dad skulle bli galen, men trots förseningar och farmor-och-farfar-hälsar-på-för-att-säga-hejdå och Julias snacks till planet och boarding passes och väskor som inte var färdigpackade så lyckades de faktiskt komma iväg vid fem över tre, bara några minuter försenade. ;D Så nu är jag ledig i tre dygn, medan de är på begravning osv. i Florida.

.. och det är niiiice. ;D - har jag liksom nämnt att Anja är äldre än tjugoett? Hoho.


/M

Onsdag

Jag antar att ni vet att orkanen Ike + Texas = not a happy story..  men jag hade ingen aning om att den träffade Haiti också. Tydligen värre än här, eller? Ingen aning, det enda jag har hört här är om Texas och så & så många hemlösa.. men på Aftonbladets hemsida (nej Måns, inte DN ännu men jag jobbar på det) fick jag massa nya fakta, här har jag bara hört om hur USA drabbades. Det är verkligen sant, det där om att (många) amerikaner inte har en aning om vad som händer bortanför gränsen.. och efter en månad här med bara amerikanska kanaler och tidningar inser jag att det inte är så konstigt, eftersom inga internationella nyheter whatsoever någonsin tas upp. Jag vet allt om rånare och mördare i USA och naturligtvis valet, men världsnyheter - not at all. Meaning aftonbladet.se är min new best friend, måste keep up!

Min host dad & jag pratar mycket politik och härom dagen hade han köpt en bok till mig om "the greatest american speeches." Wow. Allt från Martin Luther Kings "I have a dream" till Abraham Lincoln och massa andra "tal som förändrade landet och världen", I love it. Precis så töntig är jag. Detta innebär dock att jag inte sover längre, eftersom jag ligger och läser gamla tal (haha jag låter helt normal va?), och imorse var jag så freakin trött så jag lät Julia göra ungefär som hon ville (inklusive dramatiseringar av varenda reklam som någonsin gått på amerikansk tv när hon egentligen borde borsta tänderna.. omg, hennes imitating skills!), men vi kom iväg till skolbussen i allafall.. Julia är okej igen, jag vet inte om hon verkligen inser ännu att han faktiskt är borta. För alltid. Imorgon åker de till Florida, och jag och Anja har huset (+ New York) för oss själva fram till söndag eller måndag.

Okej, nuf said. Jag & Anja ska spendera dagen (ifall jag nånsin orkar pallra mig in i duschen & starta den här onsdagen) på Monmouth Mall, där jag förhoppningsvis hittar en kamera. Yiaah.

Ha en bra daaaag (eftermiddag?) bitches!

/M

På allvar

Julias morfar dog inatt.
De fick reda på att han hade cancer veckan innan jag kom hit, och de visste att han inte skulle bli bra, men.. det gick så fort. Jag antar att man aldrig kan förbereda sig för en sån här sak.

Jag hann aldrig träffa honom, och det gör det ännu konstigare.. så egentligen är det jobbigaste att se hur ledsna de är, särskilt Julia, och att veta att det här inte är något som går över. Det här gör ont. Min host mum åkte ner till Florida imorse och Julia + host dad åker på torsdag. Jag stannar här och passar Jackson (och Anja :p).

Åh, jag tycker så synd om dem. Jag vet hur speciell han var för hela familjen, och jag hade gärna velat träffa honom.. Blä. Jag antar att de följande veckorna kommer bli konstiga.

Så nej, dagen har inte varit särskilt rolig. För första gången sedan jag kom hit för en månad sen skulle jag gärna åka hem ett tag, få träffa min familj & vara liten igen, och inte behöva vara vuxen.

Men det går nog bra det här va?

/M


Tisdag

Syster. Sakna.


.. ja, typ?


Snart ska jag hamta upp Julia fran skolbussen men ikvall drar jag till Dunkin' donuts medan hon dansar, update bliiir.

/M


Helgen :)

Lördag - Cape May. Underbart. I'm in love. Bilder kommer..

Söndag - New York med Cultural Care, vi hade nån slags skattjakt som gick ut på att man skulle gå runt & samla ihop grejer + få svar på frågor om New York & USA typ, men den tog bara två timmar så resten av dagen spenderades runt 34:th street och i Central Park, shoe shopping och dyyyr mat (u know me?) Hägen daaz -glass på tåget hem liksom.. fullbordade allt.. mys mys mys & lätt bästa dagen hittills <3

 
Sjukt hemsk bild, vi ser väl inte ut så här va? ;) Pia, Luisa & jag +   
svår street dance -abstinens inne på random hiphop store, haha (och
Angelinaposen är kvar, now and forever)

Och idag har jag dansat (klassen blir konstigare och konstigare men än så länge gillar jag det haha) & handlat mjölk, hoho. Samt hjälpt Julia med hennes homework - nooot, hennes matteläxor lär vara värre än matte D. Kanske E. Typ. Eller så har jag bara blivit sjukt korkad sedan jag flyttade hit (och nej jag behöver inga kommentarer på det tack)..


Annars har jag mest umgåtts med Anja som är här tills nästa måndag, sjukt trevlig tjej alltså.. :) Hon är en av de där människorna det känns som man har känt i evigheter, ni vet?

/M

Lordag

Yo yo yo, aker snart till Cape May (googla!) med the G family + Anja for att spendera dagen.

Ehm, jaha, det var ju sjukt informativt.
 
Vad mer pagar har? Fredagskvallen spenderades, overraskande nog, med massa tyskar, vi konstaterade att ibland hade det anda varit enklare att ta hand om smabarn (som till exempel nar Julia fragar vad "the purity rings" som Jonas brothers har pa sig innebar, jag visste liksom inte riktigt hur jag ska forklara begreppet "det ar for att visa att de inte ska ha sex innan aktenskapet" for en tioaring om fortfarande leker med barbie)..

Na alltsa, mer spannande an sa blir det nog inte idag. Onskar jag hade haft en kamera for att foreviga dagen, har hoga forvantningar pa Cape May, men forhoppningsvis kan jag sno bilderna fran familjekameran..

Ha en trevlig lordagkvall dar hemma & drick lite ol for mig, ok? ;)

/M

Dagens

Dagens låt: I wanna start a fight (?) - Pink
Dagens frisyr: lockigt + diadem
Dagens smink: mascara
Dagens klädsel: rosa t-shirt från BikBok, jeans, flipflops
Dagens händelse: Red Bank + Starbuckslatte + suupertrevligt sällskap i form av Anja = mysmysmys
Dagens vill ha i allmänhet: lön, jag ligger på minus efter tre veckor..
hur hände det, liksom?
Dagens materiella vill ha: alla kläder från American Eagle, det vore!
Dagens beroende: vatten
Dagens tråkigaste: inget tror jag?
Dagens köp: Lemonade & hamburgerbröd från ACME, närmaste supermarket
Dagens mat: tre portioner multi grain cheerios till frukost, I LOVE THEM!

Anja försöker just nu lära Jackson hoppa upp och ner för soffan, jag hör lite dunsar och skrik då och då.. borde jag gå ner och rädda honom? ;) Nerå, måste säga att familjen G är väldigt bra på att välja trevliga au pairer, vi har haft en skitkul förmiddag & hon är verkligen jättetrevlig. :)

/M


Glad tjej

Hahaha, det där med känslor som åker bergochdalbana, ja? Har haft en underbar kväll med mina kära tyskar (som faktiskt pratar engelska hela tiden nu ;) och det var såå nice. Trots allt så mår jag himla bra just nu, det är det där flowet, igen :) .. och ja, jag hade kunnat skriva ett långt, känslofyllt och tårdrypande inlägg om ny vänskap & hur bra jag trivs här, men familjen G är vid flygplatsen och hämtar upp Anja, Julias allra första au pair som ska vara här & hälsa på i en vecka, så jag ska ta ut Jackson for hans kvällswalk...

Imorgon blir det playdate/filmtime med Sofi, Chloe & Nina, vilket jobbmässigt innebär en slapp eftermiddag. I liiike. :)

/M

Torsdag

Suck. Vid familjedatorn igen eftersom jag egentligen fortfarande jobbar, dagen var riktigt bra (vem-kan-kasta-en-Oreo-hogst-och-sedan-fanga-den-i-munnen-tavling, kuddkrig och allmant ironisk humor + en hel del Disney Channel) anda tills Julia ville ga pa en promenad, sjalv, runt kvarteret. Jag sa okej - men det var det tydligen inte, sa nu har jag haft ett allvarligt samtal med min host dad som ett antal ganger upprepar att hon inte far gora sana farliga saker helt sjalv (detta efter att jag i tre veckors tid dagligen har fatt hora att jag bor i ett av USA:s sakraste omraden).

Gah. Vad sager man? Forlat att jag tog ett tillfalle i akt att lata din  dotter fa rora pa sig, i ett prefectly safe omrade som jag ser fran fonstret?

Na, jag vet inte. SA, darfor gar vi over till nagot mycket roligare - GRATTIS VICCI!!! Iiiih jag ar sa glad for din skull!!! DU AR BAST! :)

/M

11 september 2008

För sju år sedan.. aa ni vet, har hört det förut, eller hur? Jag tänkte faktiskt igår på att det här är årsdagen & min host dad (som kan vara liite överbeskyddande ibland) sa åt mig tre gånger att jag borde vara lite extra försiktig idag, se upp för terrorister här i området och.. aa, ni vet. ;) Jag såg seriös ut och nickade allvarligt medan jag garvade inombords.

Klockan 9.00 imorse hölls en ceremoni vid Ground Zero. Jag satte på tv:n bara för att ha lite sällskap medan jag plockade undan Julias miljarder grejer och hörde medan de läste upp offrens namn.

En av dem bodde i Red Bank. Red Bank ligger tio minuter härifrån.

Den här mannen kanske var pappa. Kanske hade familjen en au pair, och förmodligen pendlade han varje dag med tåget in till New York - precis som mina host parents.

Jag kan inte riktigt förklara känslan, mer än att det var obehagligt. Om man tar bort all politik, det amerikanska God-save-America-flaggviftandet, all kitchig, överdriven sentimentalitet, Irak-kriget och alla andra misstag och omänskliga saker den här nationen, med George W Bush i spetsen - men definitivt inte ensam - har gjort sig skyldig till, så var den här mannen trots allt bara en människa. Han och hans familj förtjänade inte det här.

(... och inte heller förtjänar någon att se sin stad bombas, intas av amerikanska soldater eller vägras inträde här på grund av sin muslimska tro, men det där har jag redan tjatat tillräckligt många gånger om, eller hur?)


Igår var jag & Lena, en tysk au pair, på närmaste mall & shoppade alldeles för mycket.. men det var nice. :) Och nuu ska jag nog klä på mig något lite mer dressy än pyjamashotpants och en XXL-t shirt, för snart kommer en annan (tysk.. ofc) au pair hit, hon ville absolut hitta på någonting & jag föreslog ett café men nerå, hon ville komma hem hit. Eh. Men det blir nog trevligt.. :) Ja. Typ.


/M


Att tvätta i USA

Hur man tvättar enligt min host mum:

1. Lägg all smutstvätt i samma hög
2. Släng in allting i samma maskin & lägg i tvättmedel
3. Tryck på "normal"
4. Klart efter 45 min


Hur man torktumlar enligt min host mum:

1. Släng in all ren, blöt tvätt
2. Tryck på "normal"
3. Klart efter 30 min


Hur man stryker enligt min host mum:

1. Glöm det

Och när denna extremt utmattande syssla är klar tänkte jag gå en promenad. Julias allra första au pair, Anja som var här 2001 (tror jag), kommer hit imorgon och hälsar på i en vecka, så jag antar att jag borde städa upp lite i mitt/vårat badrum också.. konstigt hur mycket man kan stöka till på bara tre veckor?

/M

America runs on dunkin'

Dagen har varit 100 % uppochner, blandade känslor all over the place och jag vet absolut inte hur jag egentligen känner mig. Eller mår. Så typiskt mig. Detta är jag. Nåja, hellre det än likgiltig, antar jag?

Okej, en överpositiv, koffeinfylld Maggiieeee (har jag nämnt att pappan jobbar med att sälja kaffemaskiner till företag & filminspelningar (bl.a. Sex and the City-filmen, fab?) och att deras espressomaskin är.. typ.. TO DIE FOR?) hämtade alltså upp Julia (i bil, dels för att det hade regnat och dels för att vara snäll, haha), fortfarande utan röst. Jag hade lite halvt planerat en utflykt till närmaste SuperMarket (originellt va? Men hon älskar att åka dit & handla teen magazines), men som tuuur var ringde Nina (Sophie-familjens nya au pair, ni vet? I. Love. Those. Kids.) så vi åkte dit på playdate, lekte charader, hade kuddkrig och lekte Sofis och Julias favourite game: reta Maggie tills hon jagar dem runt i hela huset. Världens bästa eftermiddag och den fortsatte hela bilresan hem, medan vi åt middag och medan jag skjutsade henne till danslektionen. Och på något magiskt vis kom rösten tillbaka...

Det är så här hon funkar, tror jag. Inte bara på skämt eller för att irritera. Men det tar vi någon annan gång..

I allafall. Dansstudion ligger ungefär en halvtimme från Lincroft, så det känns lagom onödigt att åka hem när hon bara har en timmes lektion. Vilket leder oss fram till en förklaring av rubriken: jag åkte till närmaste Dunkin' Donuts, och här sitter jag nu och dricker latte och bloggar.

Puh. Det finns så himla mycket jag vill berätta, alla de där smådetaljerna, ni vet? Men när jag väl sitter här kommer jag inte ihåg dem. Någon gång.. Nu ska jag snart hämta upp Julia igen, sedan ska jag träffa några au pairer vid Red Bank. Any other vardagskväll. :)

Kram!

/M

Å Ä Ö <3

Gissa vem som, i ett anfall av allmän deppighet, åkte till BestBuy och skällde ut ett antal expediter tills de letade reda på en fucking adapter trots att de sagt att de inte hade någon? Gissa vem som, efter att ha kört några mil vilse - dessutom i spöregn - kom hem & såg att min dator funkade med den nya adaptern? Gissa vem som just nu är lagom överlycklig och helst vill sitta här hela dagen och bara skriva Å, Ä, Ö?

Eh.. ja, det är jag ;)

Och det var nog allt jag hade att säga. Min älskade laptop funkar alltså igen och I'm in heaven. MSN IKVÄLL? Haha :)

/M

Tisdag

Ar jag en total bitch som tackar nej till att umgas med andra au pairer bara for att de ar sa trakiga? :$
Jag har faktiskt massa andra saker for mig. Typ.. fa pedikyr.  Och se pa tv. Och handla kyckling. Naa forlat, nu kanner jag mig jattetaskig. Iaf. skulle vi horas igen pa torsdag, da ska jag verkligen vara jattetrevlig. Lovar!

Blaah. Denna morgon gick inte alls bra, Julia har "tappat rosten" & kan inte (las: vill inte) prata med nagon, sa hon gor bara rorelser alt. skriver i luften. Statement, nan? Vet inte riktigt hur jag ska greja detta, uppenbarligen saknar hon Leoni en hel del & detta ar val hennes satt att visa att hon hatar mig och helst vill att jag forsvinner. Typ. Utvardering av eftermiddagen lar folja.. idag har vi lite mer tid, hon kommer hem fran skolan vid kvart over tre & sedan aker vi inte till dansen forran vid halv sju, sa jag far fundera ut nagot ruuwligt att gora under de timmarna. :)

Nu ska jag ta min monstertruck, aka ivag & fira borjan pa den har underbara dagen med en pedikyr.

Ta hand om er!


/M

Girl who says I say what, say WHAT?

Danslektionen, den snabba versionen; 

  • 15 tjejer. 1 (tatuerad, rakad och allmant gangstalik) kille. Pa en modern dance class. Jag undrar hur lange han haller ut?
  • Repliken "Jahaaaa, du kommer fran Sverige!! Dansar man i Sverige ocksa?" har redan blivit en klassiker.
  • Ett antal ratt veirda ovningar, men det mesta var kul. Jag gillert. :)

Sedan blev det.. inte.. Red Bank, jag hade kvalitetstid med Jackson & svenska djungelvral (!!!!) istallet & glomde totalt bort tiden.. hoho, heja mig. Och pa vagen fran skolbussen lyckades jag tappa husnyckeln, men annars har dagen faktiskt gatt riktigt bra. ;D

Nu ska vi ata middag (yes, halv nio..). Ciaoooow, kram, puss & hangel.

/M


Mandag

Puh. Forsta riktiga, ensamma jobbdagen har borjat & bade jag, Julia och Jackson lever fortfarande. Det ar val ett bra tecken? Vi hade till och med tid over sa det slutade med att vi stod i over en kvart vid skolbuss-stoppet (som ligger ca 150 meter fran huset, fram till forra aret blev hon skjutsad i bil dit. Yes. Men nu skyller vi pa att Jackson behover sin morgonpromenad hoho) och analyserade VMA (som hon sag via sin tv i rummet, mina host parents via vardagsrumstv:n & jag liggandes i sangen i mitt rum). Att jag somnade mitt i allt glomde jag dock visst att namna for henne. Ehe. Sa nu maste jag nog kolla pa inspelningen & se vad jag missade..

Meeen ni sag val Jonas Brothers!? Lovebug <3 
Och vad tyckte ni om Russel-whatever-his-name-was, the host?

And guess what, det finns losgodis i USA (dock vaaldigt konstgjort, plastigt och ackligt sadant, men sjalva grejen, att det finns, wooah). Fast ingen saltlakrits. Min nya favorit ar dock cookie doughbollar overtackta med choklad. <3

Okej, det var nog allt. Kl. 11 borjar min forsta moderna (tretimmars) danslektion. Jag ar fett taggad. Och nervos. :) Sedan ska jag in till Red Bank, fixa massa papper & annat seriost och sedan ar det dags att hamta upp Julia igen. Fran och med idag har de laxor varje dag (men BARA en timme, tydligen en stor forbattring jamfort med forra aret.. ohmy), och efter de ar avklarade ar det dags for hennes tap dance + balettlektion. (Lisa, Julia aalskar stepp. Vad ar grejen!?)

Och sedan ar min idag-har-jag-varit-i-USA-i-tre-veckor-och-detta-ar-forsta-jobbdagen-utan-Leoni-mandag slut. Det ska nog ga bra det har. :)

/M

Gilla laget?

Haha, just nu vet jag inte om jag gillert eller inte.. naturligtvis akte inte mr. and mrs. till dopet, detta bestamde de sig dock, sa klart, for efter att jag hade gjort upp massa planer for Julia + mig samt tackat nej till att ata sushi (dock akte vi till PetSmart for Jacksons hundlydnadsklass and I swear, adrenalinkick like never before ;p fyrfiliga vagar, u turns och vanstersvangar och jag vet inte vad, med bara mig & Julia och en egenritad karta, men jag hittade helt sjalv! hoho, ni anar inte hur stolt jag ar). Men, dagen har istallet agnats at att lasa New York Times sondagsupplagan tillsammans med min hostdad och en kopp kaffe (okej, tre). Sa fast jag val borde vara irriterad kanner jag mig bara.. glad. :) Jag gillar verkligen den har familjen, och alla som jag har pratat med sager i typ "ah, du har haft en himla tur med din vardfamilj." Det kanns som att vi har kant varandra hur lange som helst & att jag verkligen kan prata med dem (och min host mum sa samma sak om mig). Det ar bra kemi helt enkelt. Haha, okeeeej, men trots allt ar det dessa manniskor jag ska spendera mitt ar med, det underlattar ju en aning ifall man har atminstone nagra saker gemensamt. Det har vi. Jag tror verkligen jag valde ratt familj. :)

Nuf said. Bio blir snart (ursprungliga planen var att Sofi & den nya au pairen Nina skulle folja med, men hon verkar inte klara av att planera nagot sa komplicerat.. gaah, forlat men hon gor mig sa irriterad, och jag vet att Julia jattegarna vill ha Sofi med) och sedan, eftersom allting blev sa fram & tillbaka, ska jag bara stanna har och kolla pa VMA. :)

Den sydafrikanske au pairen, Dewet, ringde for ovrigt just & grat nastan over att Leoni hade akt (jag rakade spoila for honom typ andra gangen vi sags att alla svenskar ar blonda, gor porrfilmer och dricker vodka, for sa ar det val va?). Det var nagot jag skulle beratta om honom (haha eller det finns en hel del) men jag kommer inte ihag vad det var. Eh, bra att veta va?

CHAAAIOW.

/M

En lista over saker jag kanske borde blogga om men inte orkar beskriva utforligare

  • Aterigen, avsked suger. 
  • Det regnar galet mycket, har aldrig varit med om nagot liknande.. ingen vind an dock (men Mary, saa farligt ar det inte, jag lovar <3).
  • Kunde (fick) inte anvanda bilen pga. detta, sa kvallen spenderades hemma med familjen och My Big Fat Greek Wedding.
  • Detta var sjukt mycket roligare an man kan tro eftersom min hostdad ar grek & de har miljoner historier om kulturkrockar, brollop, 80-tal (vad 80-talet nu har med grekiska brollop att gora men kul var det ;p) osv.
  • BARACK OBAMA var i JOHN BON JOVIS hus, har i New Jersey, 20 minuter fran dar jag bor, harom dagen! Nan slags charity event (eller whatever, kommer inte ihag). 28 000 dollar kostade det, per person. Jag dor.
  • Morgondagen (eftersom mina hostparents ska pa dop pa Long Island maste jag jobba "baaara den har helgen", ye I hope so, fast na, jag ska nog inte klaga) ska spenderas med en hundlydnadskurs med Jackson & Julia, bio med den sistnamnda & sedan forhoppningsvis sushi med tva svenska au pairer (ifaaaall foraldrarna kommer hem i tid). Yeah.
  • Ni vet TiVo? Vi har det (fast det heter inte TiVo, men det ar samma grej). Helt freakin' awesome. Sa ifall jag inte ar hemma imorgon & ser VMA har jag redan fixat sa att jag kan se det i efterhand. Det ar helt sjukt smart. Har vi TiVo i Sverige?


Holy, jag maste verkligen sluta overanvanda paranteser.

Och forlat att jag skriver sa sjukt trakigt just nu. Men som sagt. Kamera. Fast forst massa danskurser (det ar sjuuukt dyrt har assa). Och, eh, ja, en datorsladd vore nagot. Gahh. Jag ska nog bara ga och lagga mig, okej? ;)

/M


Hejda Leo

Leonis sista frukost ar officiellt over, om nagra timmar aker vi till flygplatsen. Antar att jag egentligen borde vara glad (de flesta avskyr att ha den gamla au pairen kvar, eftersom de maste "tavla" om barnen), och naturligtvis ar det hundra ganger varre for familjen, som ju trots allt har kant henne i ett ar & inte bara tva veckor. Men.. aa, jag mar skit just nu, haha. Inte for att jag har haft tva slappa veckor med bara halften av jobbet, (och inte for att jag nu maste leka sjalv med Julia i poolen istallet for att sola halva tiden) utan for att hon verkligen har blivit en bra van. Vi har ju trots allt spenderat i princip 24 timmar om dygnet tillsammans (pa riktigt - enda gangen vi inte ar tillsammans ar typ nar vi sover). Hon har mordat mina spindlar. Hon har lart mig alla stallen man hanger pa, & introducerat mig for halva New Jersey. Hon har bjudit mig pa min forsta dunkin' donut-bagel.. aa, ni fattar. 

Passande nog ar detta forsta dagen sedan jag kom hit som det inte ar stralande sol, utan istallet har det regnat hela natten & idag kommer resterna av orkanen Hanna (Gustav? So last week) in over NJ - omradet dar vi bor, Jersey Shore, ska tydligen drabbas varst (och de ringer & talar om det har via telefonen, en inspelad rost laser upp varningar, det var lite kul)..

Men det ska nog ga bra det har. Trots allt ar det ju nu aret borjar pa riktigt, aight? Och au pairlivet handlar ju trots allt allra mest om farval.. ;/

/M

Att gora vad man vill

"El Greco - manierismen. Oregelbundna kompositioner, forlangda och forvrangda perspektiv och former, gralla farger - BROT TOTALT MOT ANTIKIDEALEN"

Sa star det i min anteckningsbok som jag just hittade, daterat till mars nagongang. Da kunde jag det har. Da visste jag precis vad renassansen och manierismen och antikideal innebar, da handlade det bara om skolan. Om att plugga, om att veta hur varje dag sag ut, om att vara skoltrott & bara langta bort.

Ett halvar senare sitter jag har, i USA, enbart pa grund av att jag sjalv ville det. Detta har jag valt sjalv. For forsta gangen i mitt liv, i princip, innebar inte den har hosten att jag maste gora nagonting. Jag gar inte i skolan langre, jag kunde valja precis vad jag ville gora.

I did so.

Och jag alskar det. :)

/M

MTV Video Music Award

Forresten! Ska ni se VMA?

Jonas Brothers upptrader live, far inte missas! Kl. 20.00 borjar det har, sa jag antar att det ar kl. 02 hemma. Om det nu sands, men det gor det val?

MISSA INTE DETTA NU!

/M

Update: haha, den 7/9, alltsa pa SONDAG ar det, glomde visst saga det.. hoho. Be there (framfor tv:n alltsa. Eh.) or be spongebob! 

Fredag

.. och visste ni att Sarah Palin ar emot sexualkunskapsundervisning (vad sager man?) i skolan, och istallet vill basera den delen av undervisningen pa det som star i bibeln?

Hennes 17-ariga dotter ar gravid.

Sager det nagot, kanske!? (men mina host parents alskar henne, eller nja, host mum i allafall. Min host dad har jag fortfarande lite hopp om ;)


Fredag = pay check day, woaah. Detta ar aven Leonis sista dag, sa ikvall blir det bye bye-party vid Red Bank. Dagen (mm, klockan ar bara nio har) ska spenderas med att fylla i diverse papper, handla lite mat & chilla.. :)

Baah.. sjukt viktigt inlagg, va? Inte?


/M


Jag vill ha dig nu, som jag hade dig forut

Lars Winnerback. Miss Li. Markus Krunegard. Peter LeMarc. ABBA! (och the Ark, the Ark, the Ark)

Nej, Jackson har fortfarande inte fatt sin promenad, for helt plotsligt behovde jag verkligen svensk musik. Sa jag youtubar. Latar pa svenska. Blandat med Clamour for Glamour - bara for att det alltid ar Arenalaten no. 1! ;D

Som jag hade dig forut - Melissa Horn & Lars Winnerback

Torsdag

Aaaaw, har vinkat av Julia vid hennes skolbuss (yes, precis som i filmerna) for forsta dagen av sista aret i Elementary School (got it? :). Efter det har aret blir det tre ar, i en annan skola, pa middle school och sedan ytterligare fyra pa high school (och nar jag inser att hon alltsa har atta ar kvar i skolan ar jag helt plotsligt inte langre det minsta avundsjuk, till skillnad fran imorse..)

Och jag sitter har. Och ater blue potato chips som egentligen inte alls smakar bra. Jackson borde fa sin andra morgonpromenad, men ah, han far vanta lite till (han mar for ovrigt bra igen & har slutat spy, tack for det).. :)

Saa.. vi borjar med helgen?
Vi hade alltsa poolparty hos au pair-Sophie (aldsta dottern heter ocksa Sofi, dock med annan stavning, lite forvirrande) i fancy huset, Springsteens grannar (naja) ni vet. Andra dottern ar adopterad fran Kina, tre ar, heter Chloe. Hon kan knappt prata engelska & jag alskar henne. Totally in love. Sotaste ungen jag sett. Och nu har Sophie akt hem & den nya au pairen, som gor mig forbannad eftersom hon inte nagot ansvar what so ever, ar in charge. Suck.

Sondag - slaktmiddag gone bad. Hemskt, helt enkelt.

Pa tisdagen traffade jag en av de mest intressanta personligheterna so far: familjen G:s staderska (tank white trash, och sedan annu lite varre - that's her). Supergullig, dock, hon kommer hit varannan tisdag och stadar.
Och annars, som sagt, har det varit mycket bad, mycket barbie, mycket tv och myyycket JoBro. Kvallarna spenderas vid Red Bank nere vid floden, dar vi (alla tyskar & jag, i princip) dricker starbuckskaffe & snackar skit. Och pa sondag ska vi formodligen in till New York igen, beror dock pa ifall jag behover passa Julia medan mr & mrs ar pa dop.

Har jag forresten berattat att diskmaskinen har inte later? Alls? Det ar sjukt intressant, man far liksom gissa nar den ar klar. Heeelt tyst, jag ar alldeles amazed (jag gav upp chipsen, gick ner & hamtade ett apple - det finns hopp - och insag detta annu en gang). America, people, America. De kan alltsa uppfinna diskmaskiner som inte later, men de kan inte ge mig en sladd som funkar till min dator?! Jag har varit till varenda affar, jag pratade i en halvtimme med en kille fran HP, bara for att komma fram till att han inte kunde hitta ratt sladd nagonstans. Graaowr.

Just nu pagar republikanernas convent (var dock mycket diskussioner ifall de verkligen skulle halla sin convent just nu, eftersom en hurricane (som for ovrigt heter Gustav) aterigen ar pa vag in over New Orleans.. detta med tanke pa hur regeringen hanterade Katrina), vet inte om ni har hort om Sarah Palin, McCains val till vicepresident (som, enligt min hostdad, blev vald for att locka till sig Hillary-anhangare pga att hon ar kvinna, och de republikaner som tycker att McCain ar for liberal pga att hon ar valdigt konservativ)? Not a big deal i Sverige formodligen, men har ar det vaaldigt kontroversiellt att hennes 17-ariga ogifta dotter ar gravid (dessutom med en kille som enligt sin MySpace-sida inte vill ha barn.. eh, ja)! Det har landet, och dess invanare, ar fascinerande.

Puh. Sorry att det blev sa langt, nuu ska jag ut med Jackson-hackson.
Lateh!

ps, Emma, du vet val om att du ar ratt sa underbar? ;)

/M

Dollar och spindlar och modern dans

Dollarn har gatt upp 30 ore sedan jag akte.

That's a lot.

Och ja, jag borde verkligen ga harifran & ga och lagga mig (upp 6.30 imorgon, woaah) men nej, jag gor det inte och det beror inte enbart pa att jag igarkvall hittade de tva storsta spindlarna jag nagonsin sett, i mitt rum (jag skrek som en galning & Leoni fick doda dem at mig) sa att jag knappt vagar ga in dar nu.

Utan snarare pa.. en annan sak.
Som jag egentligen inte borde bry mig om, egentligen borde slappa taget om, men naturligtvis altar om & om igen, for hey - san ar jag.

Men guess what, pa mandag borjar jag dansa modern dans. Never done that before, men jag ar sjuukt pepp, langtar till och med efter traningsvarken.
Yesaaah.

/M

9:54 pm

Hey, where are you?

Onsdag

Imorgon borjar Julia skolan, och da ska jag tillbringa flera timmar har med att forsoka skriva ner allt som hander & linka ihop alla manninskor sa att ni forstar hur allt hanger ihop. ;) For just nu blir det valdigt osammanhangande tror jag..

I allafall, mycket tid har spenderats i poolen tillsammans med stylist-kameraman-familjen-ni-vet. Vi kallas dem Sophies familj helt enkelt, okej? Grejen ar att deras nya au pair kom for en vecka sen ungefar, eftersom Sophie aker hem idag (det kanns faktiskt jattekonstigt, jag har tillbringat en hel del tid med henne & Leoni och det suger att hon ska aka hem, vill inte ens tanka pa hur mycket jag kommer grata nar Leoni aker).. och den au pairen, tyvarr, for det ar jattegulliga barn & dom ar inte direkt svara att ta hand om heller; ar hur dalig som helst (och yep, motena vid Red Bank is heaven of skitsnack).

Haha, ar det har intressant for er? Formodligen inte, men gaah jag blir sa irriterad, hon ar totalt ointresserad av allting & jag kanner hennes vardbarn battre an henne sjalv! Onskar jag kunde gora nagot..


/M

Tisdag

Yoo, dalig au pair som sitter vid datorn nar jag egentligen borde jobba, men Leoni ar hemma nu & chillar med Julia (hon har utrattat arenden och jag & Julia spenderade formiddagen med att kolla pa Jonas Brother's pictures & leka med Barbie.. oh, och hunden Jackson har spytt ner hela huset sa vi ska aka till veterinaren snart. Familjens staderska ar har ocksa, more bout that lateeeeh). Eh, ja. Sa jag ska aka till Brookdale & signa upp mig for en 3-credits danskurs, och ja, det ar fullkomligt normalt att aka bil dit. Fast det ar knappt en kilometer.

Only in America. :)

/M

Hangin' by the pool

Upp & ner, yes? .. efter den hittills varsta dagen kom den hittills basta. :) Vi har lekt med barbie (<3) och jag fick den ultimata bekraftelsen tror jag: en av Barbiedockorna var tydligen sa lik mig att den fick heta mini-Maggie (yes, Maggie ar mitt nickname har, hett va?) & Julia har haft med den overallt idag och ost komplimanger over bade henne och mig. Samt packat ner de klader som dockan kommer att behova nar vi aker till Florida. I december, visserligen, men det var val bra att nan av oss har lite framforhallning antar jag. ;) Sedan hangde vi vid varan pool (och lekte nya favoritleken Star, nagon gang maste jag beratta om alla vara olika poollekar for det finns onekligen en hel del..) och sedan fixade vi ihop en spontan play date med au pairen hos stylist-mamma-och-kameraman-pappa-familjen & lekte vid deras fabulous pool istallet. Julia & deras aldsta barn Sofi har blivit jattebra vanner sa vi kommer latt hanga dar en hel del i host. ;) 

Gaah, finns massa mer att beratta men jag kan inte missa nya Drake & Josh-avsnittet som borjar nu, haha. Oooh, och ikvall ar det premiar for nya Gossip Girl-sasongen OCH nya One Tree Hill. ;)

/M 


  


Labor day

Gardagen sog ratt rejalt, nuf said.
Har ar det hur varmt som helst sa denna dagen (som for ovrigt ar Labor day, en helgdag som forsta maj i Sverige ungefar) ska spenderas i eller vid poolen.

Kram!

/M


RSS 2.0